Партнер рубрики Події

Їздив під кайфом, незважаючи на рішення суду і проблеми з поліцією

Їздив під кайфом, незважаючи на рішення суду і проблеми з поліцією

Тернополянин Володимир Семеніхін, який у 2016 році збив на смерть Володимира Крепкого, досі за скоєне не сидить. Допоки справа розглядається в апеляційному суді, чоловік встиг попастись ще на ряді правопорушень.

Нагадаємо, аварія  трапилась у ніч з 2 на 3 липня 2016 неподалік Збаразького КП. Юрій Крепкий переходив дорогу поза межами пішохідного переходу та втрапив під колеса автомобіля Mercedes. Наступного дня правоохоронці  повідомили, що водій був у стані наркотичного сп’яніння. Це підтвердила й експертиза: у сечі чоловіка виявили психотропний препарат амфетамін. Як виявилось, у водія – 33-річного на той час Володимира Семеніхіна - не вперше проблеми із законом. І загалом на момент вчинення аварії він не мав права сідати за кермо, адже був позбавлений такого на 10 років (з 2015 по 2025) за вчинення адмінправопорушення за ч.3 ст. 130 КУпАП. Однак рішення суду не зупинило чоловіка ні до аварії, ні після - його неодноразово бачили за кермом і після ДТП. До цієї справи була прикута увага громадськості, а на судові засідання приходили громадські активісти. Адже рідні загиблого були переконані, що розгляд судової справи обвинувачений просто затягує і раніше йому всі скоєні порушення обходились легким переляком. 


 Врешті, у березні 2018 року суд таки виніс вирок Володимиру Семеніхіну - дав п’ять років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Фігурант справи свою вину тоді визнав частково. Сказав, що причиною ДТП на його думку є те, що загиблий вибіг сам, будучи у нетверезому стані, раптово вибіг на дорогу. А про те, що сам він не мав права взагалі сідати за кермо, він не знав. Про це ми писали у статтях “Водій, який «під кайфом» збив людину, на волі», “Водій, що збив Юрія Крепкого, їхав "під кайфом" і на швидкості 132 км”, “П'ять років тюрми дав суд водію, що збив насмерть Юрія Крепкого”.


Надалі фігурант резонансної справи звернувся із апеляційною скаргою на вирок Тернопільського міськрайсуду. І справа до сьогодні перебуває у суді, зокрема у Хмельницькому апеляційному. Так, чергове засідання призначене на 22 лютого 2019 року.

Загалом спілкуватись на час розгляду справи у суді у Тернополі із журналістами обвинувачений, за порадою адвоката, не захотів. А сама захисниця заявляла про упередженість до її підзахисного. Мовляв, його попередні вчинки не мають жодного стосунку до розгляду справи про аварію. 

Відео дня

На волі - з пригодами


Після винесення вироку судом 1-ї інстанції громадськість трохи заспокоїлась. Адже це було надією на те, що більше людина, яка неодноразово  сідала за кермо під кайфом чи у нетверезому стані,  так не зробить. Утім такі сподівання виявились марними. І поки справу про ДТП розглядає Апеляційний суд, Володимир Семеніхін встиг вкотре відзначитись. 

Так, у січні 2019 року правоохоронці повідомили про рецидивіста, який на волі взявся за старе. Героєм публікації правоохоронців, як виявилось, власне і є той же Володимир Семеніхін. За інформацією правоохоронців рецидивіст в серпні 2018  знову попався на незаконному збуті наркотиків. Його взяли під варту з правом внесення застави в 140 тисяч гривень. Гроші чоловік проплатив, вийшов на волю та далі почав торгувати забороненими речовинами. За інформацією поліції, фіксувати нові правопорушення вони почали відразу після виходу чоловіком на волю після сплати застави.

Зокрема 16 січня 2019 року чоловіка затримали "на гарячому" під час реалізації метамфетаміну. Під час обшуку вилучили 13 фасованих пакетиків з солями, марихуану та пігулки "екстезі". В його транспортному засобі, який перебував на польській реєстрації, знайшли ваги для фасування. За кермом підозрюваний їздив без будь-яких документів та дозволів.

Надалі  тернополянину оголосили підозру відповідно до статті 307 частина 2 ККУ  - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно. Як міру запобіжного заходу йому обрали тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі триста тисяч гривень. 

Їздив, незважаючи на будь-які заборони

Більш детально про пригоди тернополянина можна дізнатись  у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Відповідно до даних із Реєстру, сідати за кермо під кайфом чоловік продовжував до і після винесення вироку за смертельну аварію у березні 2018 року. 

Так, 22 лютого 2018 його спіймали на їзді під кайфом  за кермом «Mitsubishi Galant». У квітні 2018 року суд за цей випадок знову дав йому штраф 10200 грн та позбавив права керування на один рік. А вже 26 жовтня 2018 року його знову спіймали на їзді під кайфом за кермом «Renault Laguna 1.90» на євробляхах на вул. 15 Квітня. Відповідно далі суд уже постановою від 8 листопада  дав тернополянину 20400 грн штрафу та позбавив права керування  строком на три роки. 

 

Як може їздити за кермом людина, яку періодично позбавляють на рік - три права керування, і як це існує поряд із взагалі існуючої забороною сідати за кермо до 2025 року, ми з’ясовуємо у юристів. За їхньою інформацією, тут мають місце і особливості нашого КУпАП, і недоліки існуючих правоохоронної та судових систем.

Про завершення пригод кримінальних і адміністративних згадуваного тернополянина -  читайте на шпальтах “RIA плюс”

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sophia

    Цей гад, зламав багато життів молодих хлопців та дівчат, він в нагло торгує солями ( це страшний наркотик) поліція Робить вигляд що нічого не відбувається(( я знаю на 100% скільки він взятки дає своїм ментам, в нього кум мусор смердючий яки його покриває, а то хуйло прогнивше ділиться з мусарами і далі продає і вбиває дітей! Люди добрі, страшно дивитись на це!!! Наша влада та поліція такі самі підераси як він!!! За гроші сука брат брата продасть. Ця тварь шукає дітей в яких батьки за кордоном, і тупо садить на цей важкий наркотик, а наша «поліція» спокійно за цим спостерігає! Була б моя воля я би його розчленила! Але на все Божа воля! Шкода його двох дітей які нівчому не винні, але через такого тата будуть розплачуватись за його гріхи.
  • Sophia

    Цей гад, зламав багато життів молодих хлопців та дівчат, він в нагло торгує солями ( це страшний наркотик) поліція Робить вигляд що нічого не відбувається(( я знаю на 100% скільки він взятки дає своїм ментам, в нього кум мусор смердючий яки його покриває, а то хуйло прогнивше ділиться з мусарами і далі продає і вбиває дітей! Люди добрі, страшно дивитись на це!!! Наша влада та поліція такі самі підераси як він!!! За гроші сука брат брата продасть. Ця тварь шукає дітей в яких батьки за кордоном, і тупо садить на цей важкий наркотик, а наша «поліція» спокійно за цим спостерігає! Була б моя воля я би його розчленила! Але на все Божа воля! Шкода його двох дітей які нівчому не винні, але через такого тата будуть розплачуватись за його гріхи.
  • Volyanska Nataliya

    І чому це Так????
  • Анонім

    Ось вам і гнилість всієї судової системи . Ось цей м.......к збив людину і далі коїть правопорушення ,йому суд знову дає вихід під заставу він плотить цю заставу і знову порушує як це назвати . В інших країнах йому за наркоту дали довічне і ще дали б такі умови ,що він там і року б не протягнув. Цікаво йому виписали вже 300 тис.грн і ,що він їх теж вніс . Я вважаю ,що треба на заставу давати 10 мільйонів гривнів, а на штраф за те ,що сів бухим керувати автомобіль треба давати 250 тисяч євро як в європі ,плюс конфіскація майна  . У цього м....... або кокс виїв мізки  або це якийсь мажорчик якому все пох.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up