Партнер рубрики Події

П'ять років тюрми дав суд водію, що збив насмерть Юрія Крепкого

П'ять років тюрми дав суд водію, що збив  насмерть Юрія Крепкого

П'ять років тюрми дав суд 1-ї інстанції Володимиру Семеніхіну, який в липні 2016 року збив насмерть тернополянина Юрія Крепкого. Водій на момент аварії був  під“кайфом” і гнав зі швидкістю 132 км.


Вирок винуватцю аварії Тернопільський міськрайонний суд виніс 22 березня.  На апеляцію, традиційно, сторони мають 30 днів з часу проголошення вироку. Аварія, нагадаємо, трапилась у ніч з 2 на 3 липня 2016 року неподалік Збаразького КП. Юрій Крепкий переходив дорогу поза межами пішохідного переходу та порапив під колеса автомобіля Mercedes. До аварії чоловік був на святкуванні у ресторані. 


До цієї справи  була тривалий час прикута увага громадських активістів. Адже, окрім того, що водій ще за рік до аварії  був позбавлений права водіння, за кермом  його, у стані наркотичного сп'яніння, ловили поліцейські і опісля аварії.  Окрім того, родичі загиблого нарікали, що справу адвокати  водія усіляко затягують. Про це йшлось у наших попередніх публікаціях "Водій, який «під кайфом» збив людину, на волі", "Водій, що збив Юрія Крепкого, їхав "під кайфом" і на швидкості 132 км"
 

- Правоохоронці встановили, що за кермом водій був без права водити, - скаржились рідні загиблого у жовтні 2017. – Цього права його позбавив суд на 10 років ще у 2015 році. Швидкість автомобіля, на момент наїзду, була 132 км/год. Автомобіль був технічно справним, а дорожня обстановка нормальною. Усі ці напрацювання поліції відображені в обвинувальному акті прокуратури, який вона направила до суду ще в грудні 2016 року. Здавалося б все очевидно… Але ні. Суди переносять. Водій на волі. Його часто бачать за кермом.

Окрім  того, з часу аварії рідні вибачень зі сторони  винуватця аварії так і не почули.  У суді ж водій, як випливає із матеріалів справи, свою вину визнав частково, але щиро розкаявся. Мовляв, їхав із швидкістю 80 км/год, у стані наркотичного сп'яніння не був, а пішохід вибіг раптово на дорогу. Його побачив за п'ять метрів,  тому уникнути наїзду не міг. Відтак причиною аварії вважає і те, що сам пішохід був у нетверезому стані, і що на вулиці темно було. А ось про те, що він взагалі не мав права сідати за кермо,  просто не знав.


Натомість, як показала експертиза, швидкість на момент аварії  не могла бути меншою ніж  132 км, могла бути більшою. А слідчий експеримент показав, що видимість у напрямку руху становить 154 м. 

Відповідно, суд визнав водія винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК і присудив п'ять років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк  три роки.   Цивільний позов дружини Юрій  Крепкого суд задовольнив частково — сказав стягнути із Семеніхіна 300 тис. грн. моральної шкоди. А ще розпорядився, опісля вступу вироку в дію, повернути «Mercedes-Benz Е 290 ТD»  законному власнику. 

Відео дня


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up