Партнер рубрики Події

“Його не мали права там оперувати”: родина тернополянина має претензії до приватної стоматології

“Його не мали права там оперувати”: родина тернополянина має претензії до приватної стоматології
  • Родина тернополянина має претензії до однієї з приватних стоматологічних клінік міста. 
  • Тернополянин Богдан Боднарчук звернувся у клініку із переломом щелепи, йому зробили операцію та виставили рахунок - понад 30-ть тисяч гривень.
  • Як кажуть рідні, лікування спричинило важкі наслідки для хворого. Мовляв, у закладі немає права проводити такі операції.
  • Однак  у стоматологічній клініці кажуть, що всі документи у них в порядку. А якщо пацієнта щось не влаштовує, то усі питання готові вирішувати в судовому порядку.

- Мій брат,Богдан Боднарчук отримав травму на одному фестивалі, у нього була зламана щелепа, - розповідає сестра героя публікації пані Оксана. - Наш стоматолог, у якої він постійно лікував зуби, порекомендувала йому піти в одну із приватних тернопільських клінік. Пояснила, що там цим займаються, а вона не має права йому вставляти щелепу. 

Чоловік пішов, там його прийняли, але не взяли у нього жодних даних, навіть не запитались паспортних даних, зазначають рідні хворого. 

- Лікар сказав, що в нього перелом щелепу, одразу прооперував, - каже пані Оксана. - До речі, він навіть не запитався, чи в нього є алергія на наркоз.Богдану понад чотири години рівняв щелепу, начепив йому залізну сітку на зуби і наростив три зуби. 

Відео дня

Після того чоловікові виставили рахунок.

- Сума - понад 500 євро,- каже сестра Богдана. - Попередньо брату не сказали, скільки буде коштувати операція. Біля себе він мав тисячу гривень і йому сказали, що потім донесете. Мій брат перелякався, нікому не хотів нічого розповідати, бо думав сам вирішить проблему. 

Після операції впродовж тижня йому виписали пити “Німесил” і пояснили, що можна розтермінувати і доносити гроші лікарю. 

- Близько десяти днів минуло, щелепа так і не припинила боліти, а коли вже почали біліти ясна, то він розповів все рідним, - каже співрозмовниця. - Ми відразу пішли в обласну лікарню, там сказали, що його потрібно оперувати.  Але треба зняти все, що поставили у тій клініці або, принаймні, дали  висновок лікаря. 

Пан Богдан каже, що відразу звернувся у цю приватну клініку, але лікар, який робив йому операцію, відмовився із ним розмовляти. 

- Ми пояснили, що є загроза для життя людини, але він нас просто проігнорував, - каже пані Оксана. - Адміністраторка також відмовилась із нами розмовляти, тому ми викликали поліцію, але ніхто до нас не приїхав. Ми пішли у відділення патрульної поліції, щоб написати таки заяву. 

Богдану Боднарчуку зробили другу операцію, вже у обласній лікарні. Там йому повторно ламали щелепу і виявили ще й тріщину. Чоловік 21 день пролежав у лікарні, переніс важку операцію, але зараз загрози для життя немає.

Найняли адвоката, який почав займатися справою

Родина Богдана хоче вирішувати всі питання через суд. 

- Спочатку у нас правоохоронці взагалі не хотіли приймати заяву, - каже адвокат Олександр Рукавець. - Я написав дві заяви за статтею 138 КК, тобто незаконна лікувальна діяльність та стаття 140 КК, що являє собою неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, - каже сестра потерпілого.

Заяву за статтею 140 внесли у реєстр через суд, пояснює адвокат родини. 

- У цього лікаря, який проводив операцію, немає необхідної категорії, яка дозволяє проводити хірургічні втручання, - каже Олександр Рукавець. - У нього повинна бути лабораторія і операційна,  а також відповідний сертифікат. 

Зараз триває слідство, але як зазначає адвокат потерпілого, ніяких дій поліція не проводить.

У стоматологічній клініці кажуть: усі питання готові вирішувати у судовому порядку

Як пояснює лікар який робив операцію пану Богдану, вони всі ліцензії передали у правоохоронні органи. 

- Я маю всі ліцензії, що дозволяють мені здійснювати операційну стоматологічну діяльність, - каже стоматолог. - А цей хлопець не заплатив мені гроші за надані мною послуги, я йому пояснював, що потрібно продовжити лікування, але він не з’явився в зазначений день на прийом. 

Журналістка “20 хвилин” за допомогою єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань перевірила. У цій стоматологічній клініці таки мають право надавати стоматологічні послуги загального та спеціального характеру, наприклад, зуболікарська практика, ендодонтика та педіатрія, патологія ротової порожнини та послуги ортодонта. А також - здійснювати операційну стоматологічну діяльність. 

Редакція “20 хвилин” буде слідкувати за розвитком подій. Та готова висвітлити додаткові коментарі усіх учасників процесу. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Taras KR

    та в обласнй теж розводити вміють . .Цього літа мама 75 років зломала в коліні ногу.. звернулися в обласну спочатку-- подивилися на знімки - на операцію без розмов. Пішли в приватну клініку- сказав лікар - чекайте місяць не ходіть і нічого робити не треба..
    Інший випадок теж мамі лікував очі в обласній. Витягугували гроші на уколи 1 укол 5 тисяч грн . зробили три. потім міняти треба кришталик .. а вони - та давайте ще колоти ті уколи.. Звернулись до приватника- виявляється це в одному оку деградація сітківки - а уколи ті - був тупо розвод на гроші.
    от і обласна.
  • Taras KR

    чс чсмисмсм
  • David Starr

    Прикольно так, лягати на операцію, не оформивши документи та не вияснивши ціни.
  • тойво

    чого би зразу не звернутись в обласну лікарню до вузькопрофільного лікаря?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up