Партнер рубрики Події

Його поважали і любили: помер відомий у Тернополі музикант та диригент

Його поважали і любили: помер відомий у Тернополі музикант та диригент

Перестало битися серце заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Левенця.

Сумну новину про смерть талановитого музиканта,  диригента, викладача відділу «Хорове диригування», заслуженого діяча мистецтв України Ігоря-Захарія Прокоповича Левенця повідомили у Тернопільському мистецькому фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької, викладачем якого він був.

Понад півстоліття він віддав вихованню музичної еліти, працюючи у мистецькому коледжі і дав путівку у життя сотням талановитих музикантів.  Серед його вихованців – лауреати Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, заслужені діячі мистецтв України, заслужені артисти України, заслужені працівники культури України, солісти оперних театрів України та Європи.

Його поважали і любили викладачі, студенти, мистецька громада краю та України.

Відео дня

Колишній студент Ігоря Прокоповича написав пост вдячності на своїй сторінці у Фейсбук.

«Тоді мені, юному студенту, здавалося, що це вершина досконалості і відданості, адже те, як він міг маніпулювати хором за допомогою жестом руки - не зможе більше ніхто. Рукою і поглядом», написав Роман Меліш.

Довідка: Ігор Левенець від 1969 працює у Тернопільському музичному училищі: від 1995 очолює відділення хорового диригування та студентський хор. Під його керівництвом хор став лауреатом музичних конкурсів ім. С. Крушельницької (Тернопіль, 1997, 1-а премія), ім. М. Леонтовича (Київ, 2006), ім. Д. Січинського (Івано-Франківськ, 2007, 3-я пре­мія).

У його репертуарі – українська та зарубіжна музика, авторські програми із творів Д. Січинського, М. Леонтовича, С. Людкевича, В. Барвінського, М. Колесси. Во­дночас диригент симфонічного оркест­ру (в репертуарі якого – симф. В.-А. Моцарта № 40, О. Бородіна № 2, увертюра Л. ван Бетговена, М. Лисенка, А. Кос-Ана­толь­ського); художній керівник самодіяльності хорової капели Будинку культури «Будівельник» (1969–89) і Тернопільської міської хорової капели «Галичина» (1990–94), які ставали ла­уреа­тами низки фестивалів та конкурсів.

Читайте також: Його ім’я назавжди залишиться в історії краю: помер заступник Шумського міського голови Ярослав Бойко

 Фахівець з майже 40-річним досвідом: у Тернополі помер знаний лікар-хірург

 Це велика втрата для міста й усієї України! У Тернополі попрощалися з депутатом Іваном Муриним

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Алена Эль Шамаа

    Світла пам'ять. Царство небесне і вічний спокій
  • Ядвига Бешерда

    Вічна світла пам'ять, Царство Небесне!
  • Ludmyla Krychinina

    Вічна пам'ять
  • Алена Енозарова

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up