Його всі любили за добре серце! Чортківщина знову у скорботі: загинув військовий ЗСУ Сергій Сагайдак

Його всі любили за добре серце! Чортківщина знову у скорботі: загинув військовий ЗСУ Сергій Сагайдак
  • Його пригадують, як хорошу людину, люблячого чоловіка та батька. Сергій понад усе любив свою родину та Батьківщину, був патріотом. Коли росія розпочала війну, чоловік не міг залишатись осторонь подій в державі, тому вирушив воювати на фронт.
  • Він тримався до останнього. Про смерть Сергія Сагайдака рідні дізнались у переддень Преображення Господнього. Герой загинув на Донеччині, у ході оборонного бою з ворогом.

Трагічну новину краянам о десятій ранку 18 серпня повідомили на Фейсбук-сторінці Копичинецька міська рада, адже саме з цього містечка родом боєць.

– Захищаючи Україну, від загарбницьких рук російських окупантів на Донеччині загинув 46–річний Сергій Сагайдак. Ця звістка надійшла до нас на 176 добу, коли країна чинить героїчний опір загарбникам. І вкотре громаду заполонив сум за втраченим Героєм, патріотом України. Гіркота від втрати, біль, яка пронизує, до якої не можна звикнути, якої не можна пробачити. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна, світла пам’ять й слава Герою… Наша безмежна шана полеглому Захисникові! – так написали від міськради.

Допис про полеглого того дня опублікувала й Чортківська районна рада.

Відео дня

– Чортківщина знову у скорботі… Під час оборонного бою на Донеччині, отримавши поранення несумісне з життям, загинув копичинчанин Сагайдак Сергій. Чортківська районна рада глибоко сумує з приводу смерті земляка, захисника, Героя, та розділяє біль втрати з рідними та побратимами загиблого. Вічна і світла пам’ять! – такі слова присвятили бійцю від райради.

– Мої щирі співчуття. З цим болем неможливо змиритись. Царство Небесне, нехай спочиває з миром! Світла та вічна пам’ять Сергію! – під цим дописом звертається до родини загиблого військовослужбовця Ludmila Cherney.

– Велика вдячність і шана Герою та щирі співчуття рідним... Дякуємо захиснику за наш спокій! Земля пухом! – додає Ольга Радковская.

– Вічна пам’ять Герою! Хай Бог прийме його душу в свої обійми, а земля буде пухом для тіла. Мої співчуття родині! – коментує Олександр Лотовський.

З метою вшанувати світлу пам’ять військовослужбовця Збройних Сил, що героїчно загинув у російсько-українській війні, за вказівкою Копичинецької міської ради на території громади оголосили чотириденну жалобу – з 18 по 22 серпня. На будівлях та спорудах місцевого самоврядування, підприємствах, всіх установах та організаціях незалежно від форм власності на знак скорботи приспустили Державний Прапор України з чорною стрічкою.

Також міська рада просить небайдужих фінансово підтримати сім’ю полеглого, яка опинилась у скрутному становищі: 4149 4991 5593 7038 (сестра Людмила).

Сагайдак Сергій Петрович народився в невеликому місті Копичинці, що на Чортківщині. Йому було 46 років, коли він загинув. Чоловік успішно закінчив навчання в місцевій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Її колектив також присвятив щирі слова пам’яті своєму колишньому учневі.

Сергій з сестрою Людмилою. Фото з соцмереж

– Знову страшна звістка прийшла у громаду. Захищаючи Україну від окупантів, на Донеччині загинув випускник школи Сагайдак Сергій. Весь педагогічний колектив та шкільна родина висловлює щирі співчуття батькам, дружині, синові, родині та всім, хто втратив дорогу людину. Вічна пам’ять і слава тобі, Герою! – сумують в Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 2 м. Копичинці.

Містяни одноголосно кажуть: Сергій був хорошою людиною, люблячим чоловіком та добрим батьком. Оберігав дружину й сина від усіх негараздів, піклувався про них. Господь вкотре забрав до Небесного Легіону найкращого, аби він поповнив ряди Ангелів і оберігав земляків з небес…

– Спочивай з Богом, мій рідний братику, – скільки болю у цьому реченні від рідної сестри Героя Luda Sagaydak. Скільки втрачених мрій, планів і сподівань, які вже ніколи не надолужити. Сергія любили всі – за скромність та усмішку.

На світлині такий щасливий Сергій - з коханою Ольгою та рідною сестрою

– Тримайтесь! Дуже боляче, Сергій був доброю людиною! Царство Боже йому, він загинув за свою Батьківщину, за родину, за нас всіх, – пише Alena Reznik.

– Не віриться, та і не хочу в це вірити! Знала його особисто, чудова була людина. Він завжди буде з нами, в наших серцях, спогадах... Щирі співчуття родині Героя України! – додає Ірочка Бабич.

Військовий загинув 18 серпня 2022 року у ході оборонного бою на Донеччині, отримавши поранення, несумісне із життям. У захисника залишилась кохана дружина Ольга та син-підліток. Віднині і навіки Сергій – Герой для нас всіх...

Про час і дату прибуття та поховання Героя поки нічого не відомо. Про це буде повідомлено додатково, на офіційних сторінках Копичинецької міської ради.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває коханій Ользі, сестрі Людмилі, усій родині, друзям, бойовим побратимам та тим, хто втратив близьку людину – Сергія Сагайдака.

Вічна пам’ять, шана і слава тобі, наш Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (315)
  • Hanna Kolodiy

    😰🇺🇦
  • Ольга Войцик

    Царство небесне герою
  • Людмила Демченко

    Царство небесне, вiчна пам'ять
  • Таня Царева

    Царство небесне

keyboard_arrow_up