Партнер рубрики Події

Йому мало виповнитись 34, але життя обірвав окупант… Гусятин прощається з Романом Михайлишиним

Йому мало виповнитись 34, але життя обірвав окупант… Гусятин прощається з Романом Михайлишиним

Роман Михайлишин мужньо захищав Україну від російських загарбників ще з 2014 року. Йому мало б виповнитись 34 роки, але життя Героя обірвалось... 

Народився захисник 18 серпня 1988 року. Він проживав у Гусятині. Йому вже виповнилось би 34 роки… – повідомляють у Гусятинській селищній раді.

Роман загинув у травні 2022 року, виконуючи бойове завдання зі стримування російської агресії на Луганщині біля міста Попасна. Він був старшим солдатом ЗСУ.

Відео дня

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2022, посмертно).

Близькі та знайомі Романа і досі не можуть повірити, що його більше немає з нами.

– Дякую вам, що пам'ятаєте його, – пише Вероніка Колісник. – Він віддав найдорожче, що має кожна людина… Своє життя… Стояв до останнього подиху, обороняв Україну і всіх хто в ній живе. Герой.

У захисника залишились дружина та син.

– Йому назавжди залишиться 33. Роман з 2014 року захищав Україну від москалів, але весною цього року, Рома загинув в бою з окупантами, – пише друг Героя Іван Космина. – Ти, друже, був сильним і справжнім солдатом, ти не боявся смерті та ворога. Ти захищав свою країну, свою дружину, сина, маму, сестру, захищав кожного українця до останнього подиху і загинув, як Герой, а той хто обстріляв тебе, нехай зіп'ється, живе в злиднях і покінчить життя самогубством. Я коли гуляю селом, часто зустрічаю маму Романа, яка повертається з роботи в чорній хустині, але завжди з теплою посмішкою вітається зі мною: Добрий день Ваня! Гуляєш? Гарного дня тобі. І ми перекинемось кількома словами і знову розходимось в різні сторони… Дякую Вам тьотя Світлана. Дякую за Романа, бо саме завдяки таким, як Ваш син, я маю можливість жити, гуляти, збирати дітей на майданчику, радіти новому дню і щиро вірити, що Україна переможе…

Пам’ять про Романа Михайлишина назавжди буде у людських серцях. Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині Романа. Вічная пам’ять Герою!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (104)
  • Надія Шевченко-Хомуха

    Вічна слава і пам'ять Герою
  • Галина Ожогань

    Вічна пам'ять герою.
  • Ivanna Drabyk

    Вічна пам'ять Герою! Царство небесне! Щирі Співчуття рідним!
  • Галина Філик

    Вічна память Герою

keyboard_arrow_up