Партнер рубрики Події

Йому навіки залишилось 24… У Підгаєцькій громаді попрощалися з бойовим медиком Андрієм Асадовим

Йому навіки залишилось 24… У Підгаєцькій громаді попрощалися з бойовим медиком Андрієм Асадовим
  • Коли росія напала на територію України наприкінці лютого, юнак не зміг залишатись осторонь буремних подій і вирушив на фронт. Не зі зброєю у руках, а з медичною сумкою, аби допомагати пораненим, заспокоювати їх і давати хлопцям найцінніше – надію...
  • До останнього подиху Андрій був мужнім. Його життя трагічно обірвалось 18 липня на Донеччині. Серце стискається від болю…

Господь вкотре забрав до Небесного Легіону найкращого, аби він поповнив ряди Ангелів і оберігав земляків та Батьківщину з небес. Сумну звістку про смерть військового медика краянам повідомили міський голова Ігор Мерена, депутатський корпус та колектив Підгаєцької міської ради.

– Знову Підгаєччина плаче… Загинув на війні, захищаючи Батьківщину, Андрій Романович Асадов. Він помер поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області, виявивши стійкість при виконанні громадянського обов’язку. Висловлюємо щирі співчуття бабусі, матері, всім рідним, близьким, друзям та побратимам Андрія… Знову Україна втрачає свій цвіт нації… Не забудемо… Не пробачимо… – написали на сторінці Підгаєцька міська рада.

Відео дня

– Вічна пам’ять і Царство Небесне! Тяжка біль, Бог забирає найкращих. Дуже добрий хлопець пішов на Небо, – коментує допис Anna Voznyak.

– Він був надзвичайно добрим та щирим хлопцем. Вічна пам’ять, Андрійку! – так скорботу висловлює Віра Чернець, яка особисто знала захисника.

– Андрійку, ти був дуже доброю і спокійною дитиною, щирою і привітною. Спочивай з Богом! Хай земля тобі буде пухом! – коментує Оксана Врублевич.

Андрій Асадов народився 15 березня 1998 року. Жив у селі Старе Місто, що розташоване на річці Коропець, у Підгаєцькій міській громаді на півдні Тернопільського району. Отримав медичну освіту у Галицькому медичному коледжі імені Євгена Гливи. По завершенню навчання добровольцем пішов воювати в АТО, був медиком у **-й окремій десантно-штурмовій бригаді.  

З початком повномасштабного вторгнення юнака призвали на військову службу і він пішов на передову. Був бойовим медиком, рятував життя іншим військовослужбовцям на Донецькому напрямку. Андрія усі згадують, як щирого, комунікабельного хлопця та справжнього патріота.

Він був незламний духом, піклувався про ближніх, а особливо любив свою матір Ірину та бабусю Оксану. Літня жінка всю свою любов вклала у виховання єдиного внука. «Я іду вас захищати», – сказав Андрій бабусі. Про це пишуть у Фейсбуці Підгаєцької міськради. На жаль, медик повернувся з війни вже у домовині, аби піти у Вічність та захищати Україну з Небес…

Його не стало під час виконання завдання на Донеччині. «Він був найкращим!», – такі слова зі сльозами на очах вже над могилою промовила посестра та медичний інструктор захисника.

Тіло загиблого Андрія Асадова привезли у місто Підгайці 20 липня о 14:30. На рідному подвір’ї бійця пройшла поминальна відправа. На колінах сотні мешканців громади зустріли Героя.

– Просимо всіх прийти із лампадками і гідно зустріти Героя, який загинув за нас з вами, за те, щоб наші діти жили у вільній державі, за те, щоб ворог ніколи більше не зазіхав та не плюндрував рідну землю! – заздалегідь закликала мерія.

Опісля тіло Героя повезли в центр міста, до УГКУ Всіх Святих Українського Народу, де о 19:00 провели панахиду. Віддати останню шану Андрієві прийшли чимало людей, мовчки висловлюючи вдячність за його подвиг.

– Сумно, гірко, немає слів і немає сліз... Гине цвіт нації... Боже, вислухай наші благання, наші молитви... Вічна, світла пам’ять Герою... – пише Влада Кіяк.

– Дякуємо тобі, Герою, за твою мужність та відважність. Вічна пам’ять і Царство небесне! – додає жителька Підгаєць Irina Shpylyk.

Медика Андрія Асадова поховали на місцевому кладовищі 21 липня з усіма почестями. Нехай спочиває з миром…

З метою вшанування пам’яті Героя, відповідно до вказівки Підгаєцька міська рада, на території громади оголосили триденну жалобу. На будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності на знак скорботи приспустили Державний Прапор України з чорною стрічкою на період 20-22 липня.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині та друзям, знайомим, побратимам, всім, хто знав безстрашного медика – Андрія Асадова. Вічна Йому пам’ять!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up