Партнер рубрики Події

Юний художник з Тернополя вражає своїми картинами

Юний художник з Тернополя вражає своїми картинами
  • 14-річний Павло Шачко був наймолодшим учасником пленеру для дорослих художників, який проходив у місті Чугуєві, що на Харківщині. 
  • Хлопець неодноразово перемагав у різних конкурсах, мав власну виставку. А у 2015-ому році став найбільш творчою дитиною в Україні.

- Павла на пленер запросили, - розповідає батько художника Петро Михайлович. - У пленері брали участь дорослі художники і він був наймолодшим учасником. Атмосфера була дуже затишна, творча. Ми виїжджали на природу, до річки.

На пленері, за словами батька, був художник з Донецької області, якому дуже сподобались роботи Павла. І на закритті пленеру він сказав, що одна з робіт хлопчика чи ненайкраща. 

- Хоча там усі художники були старші, мені було комфортно з ними малювати, - розповідає Павло. - Вони дуже дружні, підказували мені. Я набрався в них досвіду. 

Відео дня

Талант проявився ще у садочку

- Вихователі в садочку казали, що його малюнки відрізняються від малюнків інших дітей, - каже батько. - З шести років я возив Павла у школу народних ремесел, потім у вісім років він пішов у художню школу. Спершу директор школи сказав, що він ще замалий. Але потім подивився на малюнки і сказав, що йому цікаво, як Павло розвиватиметься.

Павла прийняли у художню школу без екзаменів. Хлопчик школу уже закінчив. У свої 14 років він неодноразово перемагав у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. 

- У 2015-ому році був конкурс "Диво дитина" і Павло переміг  у номінації найбільш творча дитина, - каже пан Петро. - Тоді було зіркове журі - Ольга Сумська, Юрій Горбунов, Ігор Кондратюк, Остап Ступка та інші. У тому конкурсі участь брали діти з трьох країн. 

На всеукраїнському конкурсі "Мій Шевченко" картину Павла Шачка визнали найкращою серед чотирьох тисяч картин. А під час нагородження хлопчику запропонували організувати персональну виставку у фонді Леоніда Кучми "Україна". 

Як каже сам художник, для нього малювання дуже важливе. Через картини він може проявити свої емоції та своє світобачення. Окрім малювання Павло ще інколи грає у футбол. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up