Партнер рубрики Події

З Кременця виселили, а у Почаєві обшуки: на Тернопільщині «взялися» за моспатріархат

З Кременця виселили, а у Почаєві обшуки: на Тернопільщині «взялися» за моспатріархат
  • Термін договору про безоплатне користування Свято-Миколаївським собором парафією УПЦ МП завершився 12 лютого 2023 року.
  • Проте виселити їх вдалося лише після судових позовів та відвідування працівників поліції.

У Кременці виконавча служба з поліцією примусово повертає у власність держави Миколаївський собор. Представники московського патріархату відмовилися добровільно виконувати рішення суду та звільнити приміщення. Про це під час сесії обласної ради повідомив депутат Володимир Труш.

— 30 листопада вперше Тернопільська область виселила із собору у Кременці московський патріархат. Хочу підкреслити, зробили ми це у законний спосіб. У них закінчився договір на користування даним приміщенням, але вони вирішили собі, що можуть там залишатися назавжди, — каже пан Труш. — Ми виграли ряд судів, зокрема тернопільський, львівський та пройшли всі інстанції згідно з чинним законодавством і нарешті виконали виконавче провадження.

У соціальних мережах вже публікують світлини та відео, як люди з валізами залишають приміщення собору.

Відео дня

Під час сьомої сесії Тернопільської обласної ради депутати одноголосно проголосували за вжиття заходів щодо витребування з незаконного володіння УПЦ МП Миколаївського собору у місті Кременець.

Також вранці 30 листопада стало відомо, що працівники Служби безпеки України прийшли з обшуками в Почаївську лавру на Тернопільщині, яка належить Українській Православній Церкві (московського патріархату). Про це повідомляють на офіційній сторінці управління. 

—  За даними слідства, представники Почаївської лаври оприлюднили на сайті монастиря публікацію, в якій ображали національну честь та гідність іудеїв, а також розпалювали релігійну ворожнечу до представників усіх церков, окрім УПЦ. Крім того, у цьому дописі клірики УПЦ (МП) поставили під сумнів існування України як суверенної держави окремо від росії, — повідомляють правоохоронці. 

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила наявність у тексті інтернет-публікації висловлювань, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

У межах кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Журналісти «20 хвилин» продовжують слідкувати за ситуацією. Оновлену інформацію шукайте на нашому сайті та в соціальних мережах.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Галина Подюк

    Доки терпіти тут в Почаєві московських попиків?  ЦЕ ВСЕ  КОДЛО  КАГЕБІШНЕ !!ЯК ДОВГО МИ ПОЗВОЛЯЛИ МОСКОВИТАМ  ХАЗЯЙНУВАТИ В НАШІМ ДОМІ!

    ГНАТИ ! ГНАТИ !І ГНАТИ !
  • Pavl Rebrov

    і от всі питання зняті!!!!! Бардак сука. х..ю займаються...
  • Виталий Кравченко

    БОЖА кара прыйдэ, и вси хто цэ зробыв, будуть трыматы видповидь, пэрэд БОГОМ, як вам нэ соромно, хрыстопродавци!!!

    Sveta Vivchar reply Виталий Кравченко

    Пам,ятаєш, кацапська курво, як у 90- тих москальська церква захоплювала наші церкви? ПАМ,ЯТАЄШ, ЯКА ЮІЙНЯ БУЛА У ЦЕНТРІ ТЕРНОПОЛЯ, БО МОСКАЛЬСЬКІ ПОПИ ЗАХОПЛЮВАЛИ ЦЕРКВУ ІЗ ЗЕЛЕНИМИ КУПОЛАМИ. А як Почаївську церкву захоплювали?  Хмара мєнтів заїищали правопорядок , тижнями. БО КАЦППСЬКА САТАНІСТСЬКА ЦЕРКВА , ЧИ ТО ПРИХІД, ЗАПОПИВ ВСІ СПОРУДИ В ПОЧАЄВІ. ВИКРАЛИ НАДЗВИЧАЙНО ДОРОГУ І ЦІННУ УСИПАНУ ДОРОГОЦІННИМИ КАМЕГЯМИ ЗОЛОТУ ІКОНУ БОЖОЇ МАТЕРІ. І ЩЕ ТИ , КУРВИСЬКО, ТУТ КЛЯНЕШ?

    Галина Подюк reply Sveta Vivchar

    Підтримую!!  Вас!!  ГНАТИ  кацапню,щоб аж дим з під копит !!Сатаністи   кагебішні  московські!!
  • Тетяна Козел

    Давно пора

keyboard_arrow_up