Партнер рубрики Події

З перших днів добровольцем пішов на війну. Тернопільщина прощається з Михайлом Жилою

З перших днів добровольцем пішов на війну. Тернопільщина прощається з Михайлом Жилою
  • Михайло загинув поблизу Вугледара на Донеччині за 5 днів до свого дня народження. А до  рідного дому повернувся назавжди вже через два тижні після загибелі.
  • Він був добрим і дуже врівноваженим. А ще — гарним майстром з ремонтів, кажуть односельці. І додають: кращі з кращих віддають свої життя за Україну.

 

Великогаївська громада у жалобі — на Донеччині загинув уродженець с. Баворів Михайло Жила.

Він обіцяв: я скоро повернусь

Він, коли дзвонив комусь із родини чи друзів із зони бойових дій, ніколи не скаржився і не нарікав. Запевняв, що все добре і як міг заспокоював близьких. Та пообіцяв — я скоро повернусь, і ми зустрінемось. Свою обіцянку Михайло виконав – зібрав усіх, кому він був близьким…

— Днями нашу громаду сколихнула страшна звістка. Від рук російських окупантів загинув наш земляк – Михайло Жила, — гірку звістку повідомив голова Великоївської громади Олег Кохман. — Михайло родом із Баворова.

Відео дня

З перших днів війни він добровольцем став на захист нашої країни. Кращі з кращих віддають свої життя за Україну, каже голова. Та висловлює співчуття матері Марії та усій родині.

Михайло Матвійович Жила народився 15 листопада 1973 р. у с. Баворів Тернопільського району. Проживав у Байківцях, в передмісті Тернополя – в районі 2 міськлікарні. Робив ремонти і був дуже хорошим майстром, розповіли земляки. У Героя залишились мама Марія і двоє сестер — Марія і Надія.

Міша був доброю людиною

— Михайло Жила загинув 10 листопада поблизу Вугледара Донецької області, — повідомив Назар Брегін, староста с. Баворів. — Він був дуже спокійним і врівноваженим, добрим і розважливим. От ми спілкувались у сільраді — тут його однокласники, сусіди, дальні родичі — всі в один голос кажуть, що Бог таки забирає найкращих. Це велика втрата для нас усіх…

У ЗОШ І-ІІІ ст. с.Баворів Великогаївської ОТГ, де навчався Михайло Жила, глибоко сумують з приводу загибелі їхнього випускника 1989 року. І висловлюють щирі співчуття матері і всій родині. «Нехай світлі спогади про Михайла залишаться назавжди у наших серцях, — кажуть у школі. — Вічна пам'ять Герою!»

— Нехай з Богом спочиває, Царство Небесне і Вічная пам'ять Герою! — написала однокласниця Ірина Мазурчак. — Це мій однокласник. Співчуття родині.

«Вічна пам'ять… Міша був доброю людиною, — каже Igor Horbachuk. — Співчуття рідним…»

Траурний кортеж із тілом Героя зустріли у Великих гаях по обіді 24 листопада. Згодом кортеж попрямував до Баворова, де о 18.00 відбудеться панахида. Михайло, як і обіцяв, зустрівся із рідними та близькими людьми, які так чекали на його повернення…

Похорон у с. Баворів, вул. Лугова, 10 25 листопада.

 

Редакція висловлює щирі співчуття мамі, сестрам, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Светлана Простантинова

    Вічна і світла пам'ять Герою. Низький уклін. Щирі співчуття рідним.
  • Людмила Слободян

    Вічна і Світла Пам'ять Герою і Царство Небесне
  • Надія Шевченко-Хомуха

    Вічна слава і пам'ять Герою
  • Образование за рубежом с EuroStart

    Вічна пам'ять, царство небесне

keyboard_arrow_up