З такими воїнами буде мир, буде Перемога: тернополяни вітають зі Святвечором та Різдвом Христовим

  • 432
  • Попри другий рік повномасштабного вторгнення, обстріли та втрату рідних, тернополяни продовжують вірити у найкраще України.
  • Вони наголошують, ми – нація незламних, найхоробріших і обов’язково Перемога буде за нами.
  • А ось що побажали всім українцям напередодні різдвяно-новорічних свят — дивіться у матеріалі.
...

Цього року переважно всі тернополяни відзначатимуть Святвечір 24 грудня, а ось Різдво Христове – 25 грудня. Напередодні люди масово закуповували продукти та святкову атрибутику, зокрема і дідухи.

Під час спілкування з журналістами «20 хвилин» тернополяни розповіли, попри роки, десятиліття продовжують дотримуватися традицій. А ось Святвечір та Різдво Христове асоціюються у них з моментами дива, часом, коли всі рідні разом.

Відео дня

Ольга, 59 років, безробітна

 — Святкувати Різдво Христове будемо 25 грудня, але вже не такою великою родиною – батьки повмирали, деякі рідні виїхали. Але ж традиції треба дотримуватися. Бажаю, щоб у нашій Україні вже минула ця страшна війна, настав мир. Щоб ми жили в мирі, спокої, щоб всі разом відзначали різдвяно-новорічні свята.

 

 

 

Савелій, 20 років, студент

 — Ми завжди святкуємо Різдво Христове всією родиною, але не знаю, коли саме. Це здебільшого залежить від мами. Страви готуємо виключно українські – вареники, кутю та інше. Всім нам бажаю гарних свят, мирного, чистого неба.

 

 

 

Тетяна, 45 років, менеджер

 — Не порушуємо традицій і готуємо 12 страв. Збираюся їхати в село до мами, щоб допомогти з приготуванням. Щодо дати, то ще з 2014 року ми перейшли на новоюліанський календар і відзначаємо Різдво Христове 25 грудня. Українцям бажаю миру, добра та Перемоги.

 

 

 

Діана, 23 роки, у декретній відпустці

 — Святвечір тепер відзначаємо 24 грудня, а Різдво Христове – 25 грудня. Ми завжди їдемо до моєї бабусі, родини чоловіка. Обов’язково готуємо кутю, пироги з вишнею, капустою. Навіть досі дотримуємося традиції – надкушуємо часник і кидаємо в кути. Хочу побажати нашій Україні миру та спокою, щоб всі були здорові.

 

 

 

Антон, 80 років, пенсіонер

 — Готуємо все за традиціями. Обов’язково на столі має бути кутя, горох з капустою, вареники, риба. До нас приходять діти, онуки і ми сідаємо за один стіл. Цього року на свята очікуємо нашу онучку з Києва. Будемо всі разом. Українцям бажаю Перемоги, нехай Господь Бог нам допомагає.

 

 

 

Вікторія, 25 років, перукарка

 — Я переїхала до Тернополя на навчання, тому святкуватиму зі своїм хлопцем. Раніше святкувати у сімейному колі. У нас дуже велика родина: мама, бабуся, дядьки, тітки, їхні діти. Ось так всі приходили до нас, готували, сідали за стіл. На столі обов’язково була кутя, вареники. Пам’ятаю, як готували вареники з маком, а один – з перцем. Ми казали, кому випаде з перцем, - рік буде щасливий. Ми всі хочемо Перемоги України, ми віримо в наші ЗСУ і впевнена, незабаром вони здійснять бажання тисячі українців.

 

 

 

Богдан, 22 роки, студент

 — Нашій родині зараз не до святкувань. Мій батько на передовій, мами також немає вдома, а сам святкувати не хочу. Українцям хочу нагадати, що варто залишатися людьми і набратися терпіння.

 

 

 

 

 

Юлія, 31 рік, фахівчиня в ІТ-сфері

 — Вирішили з чоловіком дотримуватися нових правил і будемо святкувати 25 грудня. Поки ще не вирішила, що будемо готувати. Але традиційно готуємо рибу. Всім бажаю Перемоги, спокою та миру.

 

 

 

 

Іван, 76 років, пенсіонер

 — Я дуже давно хотів, щоб ми святкували Різдво Христове 25 грудня. Бо так в усьому цивілізованому світі, в усій Європі. У нас обов’язково пісна вечеря з кутею. Всім українцям бажаю Перемоги, розквіту, щоб молоде покоління жили в мирі, любові, злагоді, достатку, спокої.

 

 

 

Тернополяни, а ви коли відзначатимете Святвечір та Різдво Христове? За бажанням можете залишити привітання для українців.

Читайте також:

Волонтери Тернополя організували ярмарок, аби придбати авто для військових (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З яскравими сухоцвітами та ляльками-мотанками: скільки коштує дідух у Тернополі до різдвяних свят

Конкурси, подарунки та сюрпризи: у Тернополі влаштували свято для понад 40 дітей з Маріуполя

Коментарі (1)
  • PM

    Зрадники і лицеміри!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up