Партнер рубрики Події

З живими вівцями, квітами та дідухом: які різдвяні шопки у церквах Тернополя

З живими вівцями, квітами та дідухом: які різдвяні шопки у церквах Тернополя

У храмах Тернополя під час різдвяних свят встановлюють шопки, де зображено сюжет народження Ісуса. Ми зібрали фото з різних церков міста. Дивіться, який вигляд вони мають, та чим особливі!

Найбільша різдвяна шопка встановлена у церкві святого Апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого. Вона має понад 1000 різних елементів, серед яких є рухомі фігури. У центрі – ясла Ісуса. Також шопка має різні біблійні сююжети, прикрашена фігурами тварин та людей різних професій. Цьогоріч додали макети замків та сюжет «Вечеря у бліндажі», щоб віряни пам’ятали про те, як відзначають різдвяні свята наші захисники.

У церкві Апостола Петра є ще одна шопка на вулиці. Вона значно менших розмірів і в ній лише відображено сюжет народження Христа. Поруч – загорожа з живими вівцями. Тернополяни фотографуються біля тварин. Особливий інтерес у дітей. Однак служителі церкви просять не кидати вівцям їжу.

Відео дня

У Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці також є шопка. В центрі – ясла з фігуркою Ісуса. Навколо нього – фігури Марії та Йосифа, трьох мудреців, які принесли дари та ангела. Також є фігурки овечок. Шопка прикрашена справжнім сіном, ялинками та іграшками.

Церкву Різдва Христового оздобили штучною хвоєю та іграшками. В центрі храму є вертеп, де зображені ясла. Поруч є фігури різних тварин. Дехто залишає пожертви біля в шопці.

Різдвяний вертеп у церкві Успення Пресвятої Богородиці, що на вулиці Острозького, прикрашений квітами та штучною хвоєю. Поруч – новорічні ялинки.

На вулиці Тарнавського у церкві Святого Духа шопка має кілька рівнів з великими фігурами. Біля неї встановили дідух.

А яка шопка подобається вам найбільше? Пишіть у коментарях, а також надсилайте власні фото!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up