Партнер рубрики Події

За 5 тисяч гривень п'яний водій з Тернопільського району хотів відкупитися від поліції

За 5 тисяч гривень п'яний водій з Тернопільського району хотів відкупитися від поліції

Патрульні зупинили водія Mercedes-Benz Sprinter за порушення ПДР.  Водій виявився нетверезим і намагався відкупитися від патрульних хабарем. Тепер йому загрожує кримцнальна відповідальність.

Житель Тернопільського району пропонував поліцейським 5 тисяч гривень хабаря, щоб уникнути відповідальності за п'яну їзду.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 м.Тернопіль за порушення правил дорожнього руху зупинили водія автомобіля Mercedes-Benz Sprinter. За кермом перебував 37-річний житель Тернопільського району. Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування. Проте зробити це на місці події або в медзакладі чоловік відмовився.

Відео дня

Натомість почав пропонували поліцейським 5 тисяч гривень, аби вони не складали на нього адмінпротокол. Інспектори попередили кермувальника про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі. Однак, це не зупинило порушника, він продовжував наполягати на своєму. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу для документування корупційного правопорушення.

Відомості за даною подією внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Окрім цього, поліцейські склали на водія адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що житель Острова за 7 тисяч гривень хотів відкупитися від поліції.

 

Читайте також:

Лісничий з Тернопільщини погорів на хабарі у майже 40 тисяч гривень — прокуратура

Колишній працівник районного ТЦК відповідатиме в суді за хабарі від ухилянтів — поліція

За 7 тисяч гривень житель Острова хотів відкупитися від поліції

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • myvova83

    А якби запропонував 5 000 долларів, чи була б ця новина?)

keyboard_arrow_up