За два місяця на АТО зібрали понад 507 тис. грн.

За два місяця на АТО зібрали понад 507 тис. грн.
Логістичний склад допомоги воякам АТО працює на Тернопільщині 2 місяці. Волонтери збирають харчі, предмети гігієни, теплі речі та обладнання. Віднедавна фахівці надають юридичну та психологічну допомогу як воякам, так і членам їхніх родин

507 тис. 454 грн 37 коп, 2391 доларів 450 євро і 470 англійських фунтів зібрали волонтери Логістичного центру допомоги воякам АТО, який діє у Тернополі.

Нагадаємо, Логістичний центр з’явився у Тернополі 2 місяці тому. Заснували його члени громадських організацій, які входять до складу об’єднання заради громади «Ядро».  

  • Гроші збирали волонтери, фанати на футбольних матчах, пересічні тернополяни приносили готівку, - каже волонтер Логістичного центру Любов Вовк. – Навіть якщо людина принесла та залишила на складі невеличку суму, отримувала за це акт з печаткою.

Жертовність тернополян не послабла, переконують волонтери. Однак, як раніше люди більше приносили харчі та предмети гігієни, зараз акцент на готівці, теплих речах та ковдрах.

Відео дня
  • На сьогодні витрачено 196 тис. 16 грн і 150 євро, - каже Любов Вовк. – Понад 57 тисяч пішло на спальники і теплі ковдри. Майже 63 тис. - на бронежилети. Чималу частину коштів «з’їдає» пальне, коли доправляють вантаж в зону АТО. На 17 тис. придбали медзасобів. Понад 15 тис. пішло на термо- і теплу білизну.

Днями «ядристи» отримали допомогу від медиків Бостона, які є вихідцями з України. Лише все порахують та облікують – обладнання піде на Схід.

  • Ми отримали медобладнання і одноразові препарати для забезпечення шпиталю, - каже юрист, член ОЗГ «Ядро» Володимир Шевченко. – Ще на митниці близько 3,5 тонн подібного. Там – хірургічний стіл, мобільний рентген-апарат та інше - все, щоб забезпечити польовий госпіталь . Коштує все близько 195 тис. доларів.

Ще два місяці тому у Логістичному центрі був єдиний склад, що на вул. Збаразькій, 16 у Тернополі. Туди тернополяни зносили речі і харчі. Відтепер у центрі діють 3 склади – окремі для збору теплих речей та овочів. Окрім того, «ядристи» до своєї роботи підключили психолога та юриста.

Питаннями порушення прав мобілізованих, юридичною допомого воякам та членам їхніх родин займається юрист, регіональний координатор Уповноваженого з прав людини ВРУ Володимир Шевченко.

- Є чимало інформації про порушення, - каже Володимир Шевченко. – Скажімо, люди повертаються із зони АТО, а в офіційних документах зазначено, що вони перебували у відрядженні в іншому місті. Або взагалі їх не визнають учасниками дій в АТО. Ми готові таким людям допомагати. Наразі до нас більше звертаються з питаннями мобілізації. Якщо військовий на Сході – звернутись можуть і його родичі.  

Надають у Логістичному центрі і психологічну допомогу. Причому головний психотерапевт області Олег Гуковський готовий опікуватись як військовими, так і їхніми родичами.

  • Не всі травми війни є видимими, але всі без винятку потребують зцілення, - переконаний Олег Гуковський. – Причому у групі ризику не лише вояки – ті, хто вже був в зоні бойових дій чи лише збирається туди, а і їхні родичі. Ми допомагаємо цим людям. І для цього об’єднали зусилля лікарі, психологи, духовенство.

Довідка

Логістичний центр допомоги бійцям АТО:

Гаряча лінія: 097-205-50-55

 

Склад  №1 за адресою: м.Тернопіль, вул. Збаразька, 16 (гуртовня «Галант»). Тут приймають продукти, медикаменти, спорядження, засоби особистої гігієни та інші речі для бійців.  Телефони для довідок: 098-487-91-52 або (0352) 52-77-07.

 

Склад №2 за адресою: м.Тернопіль, вул. Академіка Дністрянського, 10 (приватний сектор на масиві «Східний», напроти етно-майстерні «Коза-дереза»). Тут приймають ковдри і теплий одяг для бійців, а також речі для дитячого будинку «Антошка» у Краматорську. Телефон для довідок: 068-587-45-53.

 

Склад № 3 для прийому овочів працює за адресою: м. Тернопіль, вул. Подільська, 21 (база «Овочторг»). Телефон: 097-205-50-55.

 

Кваліфікована психологічна допомога. Телефон: 097-205-50-55.

 

Юрист, регіональний координатор Уповноваженого з прав людини ВРУ: 096-700-39-55, 400-200.

 

На партизанський вишкіл «Захисти свій дім» можна записатися за номером телефону гарячої лінії: 097-205-50-55.

 

Детальну інформацію та звіти про витрачені кошти шукайте на сайті dopomoga.prosto.te.ua

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up