Партнер рубрики Події

За місяць на шпагат: тернополянка організувала онлайн-марафон для матусь дітей з інвалідністю. ФОТО

За місяць на шпагат: тернополянка організувала онлайн-марафон для матусь дітей з інвалідністю. ФОТО

Онлайн-марафон для матусь, які виховують діток з інвалідністю, організували у Тернополі. До флешмобу долучилось чимало жінок з усієї України. Чого вдалось досягти мамам всього за місяць, читайте у матеріалі.

Флешмоб тривав місяць. До нього долучились приблизно 40 матусь, які виховують дітей з інвалідністю. Впродовж цього часу вони робили вправи на гнучкість за допомогою відеоуроків які щодня отримували у телеграм-каналі. Організаторка проєкту - Олена Коваль пояснює - такий формат обрали через карантин.

- Ми провели онлайн-марафон, який тривав місяць, - розповідає організаторка Олена Коваль. - Він призначений для мам, які мають дітей з інвалідністю. Кожного дня тренерка Антоніна Богачук викладала відеоуроки про те, як робити ту чи іншу вправу. Також батьки ділились своїм досвідом.

Відео дня

Такі вправи корисні, адже мами, які виховують діток з інвалідністю, постійно мають навантаження на свій хребет. Тому необхідно приділяти собі час, щоб зберегти здоров'я. 

- Для матусь, які виховують діток з інвалідністю, дуже важко знайти час для себе, - каже організаторка. - Тому ми провели цей марафон, щоб підтримати таких батьків. Багато мам досягли значних результатів і фактично за місяць змогли сісти на шпагат. Мамі теж потрібно знаходити час для себе.

Однак сісти на шпагат не було головною метою марафону - каже тренерка Антоніна Богачук. Матусі виконували різні вправи на розтяжку. 

- Я проводжу різного роду онлайн-марафони і цього разу вирішила долучитись до благодійної акції, - каже Антоніна. - Мета цих вправ - покращити фізичний стан жінок, адже багатьом з них доводиться носити діток на руках, на їх хребет та м'язи є великі навантаження. Вже після перших занять матусі писали, що їм це дуже подобається, що вони відчувають себе значно краще.  

Цю ініціативу підтримала громадська організація "Жіноче коло". Як розповідає Олена Коваль, матусі, які досягли найбільших результатів, отримали символічні подарунки від спонсорів – спортивні кошики для того, аби після закінчення флешмобу вони продовжили займатися спортом вдома.

Флешмоб справді приніс результати. Мами змогли приділити час для себе та відволіктись від буденності. Впродовж місяця матусі дізнавались щось нове, ділились своїм досвідом.

 

Такі проєкти для підтримки дітей з інвалідністю продовжаться. Минулого року на День незалежності на Театральному майдані організовували проєкт «Танцюй як усі» для дітей з інвалідністю. Також організовували виставку «Дитинство одне для всіх» та багато інших.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up