Партнер рубрики Події

За підкуп голосів - до семи років: у поліції розповіли про підготовку до виборів

За підкуп голосів - до семи років: у поліції розповіли про підготовку до виборів
  • Загалом порядок на виборах у Тернопільській області забезпечуватиме 1678 поліцейських, 127 військовослужбовців Нацгвардії та 757 працівників ДСНС.  
  • Про готовність правоохоронних органів до виборів президента 2019 розповів керівник ГУНП Тернопільщини Олександр Богомол.

- Зони оперативного реагування ми розділили відповідно до виборчих округів, - каже Олександр Богомол. - Буде п'ять зон реагування, в кожній буде відповідальний від керівництва Нацполіції. Хто це буде озвучимо ближче до виборів. Також на зонах реагування будуть керівники територіальних підрозділів. На кожній малій і середній дільниці працюватиме по одному працівнику поліції. В області є 145 великих дільниць і на них працюватиме по два працівники поліції. На окружних виборчих дільницях буде по два поліцейських, які заступатимуть на них з 22 березня. А 28-29 працівники поліції заступатимуть на всі інші дільниці. 

Основному складу поліцейських допомагатиме ще близько 120 працівників, яких виділить Нацполіція, щоб забезпечити виборчий процес. Якщо порівнювати кількість дільниць по областях, то на Закарпатті 800, в Рівненській області 1000, а у Тернопільській - майже 1200. 

Ще до забезпечення охорони громадського порядку під час виборів долучать Нацгвардію - 127 чоловік. Їх розподілять по місту та округах. Залучать всі підрозділи Нацполіції, які дислокуються в області: кіберполіція, поліція охорони, внутрішньої безпеки, захисту економіки.

Відео дня

В кожному окрузі створять групи вибухотехніків, які працюватимуть разом з кінологами і зможуть виїжджати на будь-які повідомлення про замінування. 

- Ще ми звертаємось до органів місцевого самоврядування, щоб  створювали невеликі групи активних законослухняних громадян, авторитетних, які працюють чи живуть в населених пунктах, де проходитимуть вибори, - каже пан Богомол.  - Щоб вони допомагали забезпечувати порядок на дільничних виборчих комісіях, біля них. Надіємось на допомогу населення у забезпеченні та підтриманні порядку. До співпраці запрошуватимемо ще мисливців, атовців.

З 12 березня, коли створять дільничі виборчі комісії, туди прибудуть керівники територіальних підрозділів, відділів, відділень прибудуть для проведення робочих зустрічей, профілактичних роз'яснень для недопущення порушень. 

За підкуп - до 7 років

Станом на 5 березня в області зареєстровано 68 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За ними складено понад 20 протоколів. Порушено одне кримінальне провадження. Ще кілька матеріалів на розгляді в працівників поліції. 

- До нас звертаються представники штабів різних кандидатів з інформацією про групи, які можуть здійснювати підкуп виборців, - каже пан Богомол. - Поки що такі дані не підтвердилися, але бачимо, що є окремі активні громадяни, які займаються агітацією. Ми надіємось, що ця агітація буде без підкупу виборців. Адже за це передбачена кримінальна відповідальність у вигляді до семи років позбавлення волі. Не радив би з цим жартувати. 

Як зазначив головний поліцейський області, аудіо чи відеозапис може бути достатньою доказовою базою, щоб притягнути винного до кримінального відповідальності. 

Про те, хто зможе голосувати на виборах, які умови голосування, якщо у вас ID картка або не вклеєне нове фото у паспорт - читайте згодом на "20 хвилин". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up