Партнер рубрики Події

За спалення трави жителям Тернопільщьни загрожує штраф — мінімум 3000 грн

За спалення трави жителям Тернопільщьни загрожує штраф —  мінімум 3000 грн

Важливо пам'ятати, що торішня трава є частиною природної екосистеми, а її спалювання – це порушення законодавства.

З настанням теплої пори року Державна екологічна інспекція у Тернопільській області нагадує про значні ризики, пов'язані зі спалюванням сухої рослинності та її залишків. Такі дії не лише шкодять довкіллю, вбиваючи живі істоти та знищуючи корисну мікрофлору, але й несуть пряму загрозу здоров'ю людей через токсичні викиди.

Спалювання сухостою викликає значні викиди вуглекислого газу в атмосферу та позбавляє ґрунт корисних організмів, що сприяють його родючості.
 

Відео дня

Закликають громадян дбайливо ставитися до природи та уникати навмисного спалювання сухостою. За такі дії передбачена адміністративна, а в деяких випадках і кримінальна відповідальність.

Штрафи за самовільне спалювання сухої рослинності можуть сягати від 3 060 до 6 120 гривень для громадян та від 15 300 до 21 420 гривень для посадових осіб. У зоні природно-заповідного фонду штрафи ще вищі – від 6 120 до 12 240 гривень.

У разі виявлення осередків загоряння, необхідно негайно повідомити за номером 101, щоб запобігти подальшому розповсюдженню вогню та зберегти наше природне середовище.

Нагадаємо, що під час брифінгу 22 лютого начальник пожежно-рятувальної служби області Віктор Маслей зауважив, що за 2023 рік на території Тернопільщини виникли 367 пожеж внаслідок підпалів сухої трави. Однак, ця кількість втричі менша, ніж було в 2022 році.
За 2023 рік правоохоронці склали 7 протоколів по цих справах і передали їх у суд.

– На винних осіб наклали штрафи, встановлені державою. Вони досить високі. Тому звертаюся до мешканців області, аби люди не випробовували долю, адже штрафи сягають 75 тисяч гривень, – додав Віктор Маслей.


Читайте також:

Паліїв трави на Тернопільщині відправляють у суди і штрафують на 75 тисяч

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Василь

    Поступив приказ змі непублікувати щоб неспричинити масові протести
    Хочуть все затерти
  • Василь

    А чому непишете що в Бучачі помер 2ругий мобілізований тцк 25річний  з села зелена

    Tatarin reply Василь

    Для чого їм бунт піднімати так завжди половину новин тут не має
  • Vdali

    Орки для природи є і серед українців
  • Леся Смик

    Чому немає охорони

keyboard_arrow_up