За вихідні поліцейські «впіймали» двох водіїв з підробленими документами. Один з них перебував у розшуку

За вихідні поліцейські «впіймали» двох водіїв з підробленими документами. Один з них перебував у розшуку

Один з горе-водіїв житель Франківська. Чоловік перебував у розшуку за викрадення автівки.

Правоохоронці виявили два випадки використання липових водійських посвідчень – один  у Тернополі, інший в Чортківському районі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання в Тернополі поліцейські зупинили водія автомобіля марки Toyota RAV4, який порушив правила дорожнього руху. Після перевірки водійського посвідчення чоловіка у інспекторів виникли сумніви щодо справжності документа. 

Відео дня

Згодом правоохоронці встановили, що посвідчення, яким користувався водій, належало іншій людині. Сам кермувальник автівки, 35-річний житель Івано-Франківської області, перебував у розшуку за крадіжку автомобіля. Також у чоловіка виявили липові взірці інших документів. Речові докази правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження, а автомобіль помістили на арештмайданчик.

Правопорушника передали Івано-Франківським поліцейським для притягнення до відповідальності.

Ще одного водія з підробленим посвідченням «зловили» у Чортківському районі.

57-річний місцевий житель, керуючи мотоциклом, порушив правила дорожнього руху. Перевіривши документи, поліцейські з’ясували - водійське посвідчення чоловіка несправжнє. Кермувальник зізнався, що придбав посвідчення через оголошення в Інтернеті, бо своє загубив. Поліцейські встановлюють продавця нелегальних документів.

Відомості за обома фактами внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання від штрафу в розмірі до 850 гривень до обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що 6 вересня у Тернополі на вулиці Квітки Цісик, інспектори помітили автомобіль Renault, водій якого був з підробленими документами. Як виявилося, липове посвідчення згідно з базою даних взагалі належали іншій людині.

Довідка
Українське законодавство кваліфікує підробку документів, штампів, печаток або бланків як сукупність злочинів за статтею 358 Кримінального кодексу України:
1. Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором, суб’єктом державної реєстрації прав, особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут, караються штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
4. Використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 Читайте також:

У Тернополі спіймали винуватця ДТП з підробленими документами

Порушував правила: у Тернополі виявили водія з підробленим документом

На Тернопільщині чоловік, якого позбавили водійських прав, їздив по нових фальшивих документах

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up