Партнер рубрики Події

Забудовник зрізав дерева в сквері на Симоненка, аби збудувати будинок

Забудовник зрізав дерева в сквері на Симоненка, аби збудувати будинок

Мирна акція протесту відбулася на вул. Симоненка 15 березня. Місцеві жителі кажуть, що посаджений ними сквер забудовник зрізав та зводить багатоповерхівку під вікнами їхнього будинку.

Минулого тижня розпочалися роботи по будівництву багатоповерхівки на вул. В. Симоненка 1. Туди заїхала спецтехніка, яка почала рити котлован та вивозити землю прямо з-під вікон будинків, що поряд. Реакція була миттєва - мешканці прилеглих будинків підняли “шум” та почали чергувати біля розритого котловану, аби не допустити будівництва багатоповерхівки під вікнами їхніх будинків.

Previous Next
  • Без громадських слухань, з порушенням усіх норм будівництва сьогодні самовільно іде будівництво багатоповерхівки, - розповідає мешканець будинку 2, що на вул. В. Симоненка В'ячеслав Павлюк. - Для такої будови тут немає місця, а цей забудовник нами засаджений сквер зрізав і на цьому ж місті зводить десятиповерхівку.

Не задоволений будівництвом й інший мешканець будинку 1, що на  вул В. Симоненка, пан Степан, який каже, що відбувається ущільнення забудов.

Відео дня
  • Прямо під вікнами мого дому розрили величезний котлован. На мою думку тут порушенні норми будівництва. Оскільки, забудовник зводить новобудову 10-15 м від дому де я живу. Згідно Генплану міста тут зелена зона, - наголошує пан Степан. - Нам не відомо, хто тут що будує, оскільки немає жодного інформаційного стенду на якому було б чітко вказано, що це за будова. 

Previous Next

Сусідка пана Степана пані Марія каже, що вони з 1993 року тут живуть. Вони самі садили усі дерева, які в один день забудовник без попередження вирізав. 

Досить емоційно відбувалася дискусія між забудовник та мешканцями прилеглих будинків, де зводять новобудову.

  • У нас є декларація про початок будівельних робіт, технічна документація, яка пройшла відповідну експертизу, - наголошує замовник і забудовник Тарас Малик.

 

Забудовник запевняє, що жодних технічних порушень немає, усі необхідні дозволи та документи на будівництво від відповідних структур у них є.

Previous Next
  • На цьому місті буде житловий будинок, - продовжує пан Тарас. - Перший поверх цього будинку буде комерційного призначення, тобто магазини, салони тощо. Загальна висота приміщення, що зводять, приблизно 28 м.

Своє бачення ситуації, що склалася, розповідає і депутат округу № 40, на якому розгортаються події, Андрій Газилишин.

  • На місті, де хочуть зводити багатоповерхівку, була двоповерхова недобудова, - каже пан Газилишин. - Власником земельної ділянки та недобудови донедавна був Дмитро Малик. 

Місцевий депутат каже, що цільове призначення земельної ділянки спершу було під магазин, а площа земельного наділу становила 0,06 га. Проте у 2015 році міська рада надала проект землеустрою, але вже площею 0,11 га і не Дмитру Малику, а його сину Тарасу Малику. 

  • Призначення земельної ділянки також змінюють на реконструкцію і побудову магазину та багатоквартирного житлового будинку, - наголошує Андрій Газилишин. - На той час руху ніякого не було, відповідно цим питанням ніхто не цікавився. Однак в другій половині 2016 року цей недобудований двоповерховий  будинок почали розбирати, і тоді мешканці зрозуміли, що тут скоро розпочнуться будівельні роботи.

Поряд майбутньої новобудови знаходиться притулок святого Антонія, який побудувала церква, що поряд. 

  • Я з приводу будівництва багатоповерхівки звертався до отця Івана Піхоти, який мені сказав, що він, як і місцеві мешканці , проти будь-якого будівництва, оскільки , якщо зведуть чергову багатоповерхівку - все буде залито бетоном та асфальтом. А мешканця притулку необхідне місце для відпочинку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Тернопіль Типовий

  • Petro Ivaniv

    Так люди в панельних домах живуть їх же скоро зносити будуть строк експлуатації вийшов!

    Тернопіль Типовий reply Petro Ivaniv

    мозги собі знеси! що построїно при советах - то стоятиме ще стільки ж. це тобі не срані будинки від креатора буд
  • Natalya Kobzar(Yakymiv)

    Люди обєднуйтесь  і не давайте цьому забудовнику будувати-збирайте підписи, пишіть заяви і петицію ,непопускайте! В єдності сила народу!
  • тойво

    мені ситуація в цій країні тішить все більше.цікаво чим то скінчиться.

    бариги взагалі рамси попутали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up