Партнер рубрики Події

Загинули в боях за Херсонщину. Тернопільщина прощається з Андрієм Баликом та Богданом Стрілецьким

Загинули в боях за Херсонщину. Тернопільщина прощається з Андрієм Баликом та Богданом Стрілецьким
  • Андрію Балику було всього 34 роки… Він був призваний на службу 20 червня цього року і загинув 31 серпня. У Героя залишилась дружина та донечка.
  • Богдану Стрілецькому було 37. В 2020 році він підписав контракт на службу в ЗСУ, після його закінчення був кілька місяці вдома, а з початком військової агресії знову пішов боронити нас із вами. Загинув 29 серпня. У нього залишились двоє малих синів.

Чортків опустився навколішки, аби зустріти своїх Героїв, а в громаді оголосили дні жалоби. Їм обом ще й 40 не було, а вони загинули в боях за Херсонщину, залишивши сиротами своїх ще малих дітей.

Андрія Балика та Богдана Стрілецького зустріли на подвір'ї Собору верховних Апостолів Петра і Павла.

Відео дня

Балик Андрій загинув 31 серпня під час виконання бойового завдання на Херсонщині внаслідок артилерійського обстрілу збройних сил російської федерації. Чин похорону відбудеться 6 вересня о 12 год. у Церкві Святого рівноапостольного князя Володимира Великого.

Стрілецький Богдан загинув 29 серпня під час наступальних дій ЗСУ поблизу населеного пункту Нововознесенське Херсонської області. Чин похорону — 6 вересня о 12 год. у с. Шульганівка Нагірянської громади.

— Розв’язана росією жорстока та кровопролитна війна продовжує забирати життя найкращих синів і дочок України, — кажуть у міськраді Чорткова. — Надійшла чергова жахлива звістка про загибель ще одного воїна Збройних Сил України – Балика Андрія. Йому було всього 34 роки… У Героя залишилась дружина та донечка…

Андрій Володимирович Балик народився 4 жовтня 1987 року. Був призваний на службу 20 червня 2022 р. Служив на посаді сапера інженерно-саперного взводу 98 піхотного батальйону. Загинув 31 серпня о 12:30 год. під час виконання бойового завдання на Херсонщині внаслідок артилерійського обстрілу збройних сил російської федерації.

— Дуже жаль, ця клята війна забирає життя невинних людей, — каже землячка пані Маріанна. — Людей, які пішли захистити свою землю, вигнати ворогів, які хотіли побачити цю довгоочікувану перемогу... Вічна Слава Герою України!!!

Нагірянська сілька рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого земляка Богдана Стрілецького.

— І знову сумна звістка сколихнула нашу громаду. У боях з російськими окупантами загинув наш земляк, Стрілецький Богдан Михайлович, — повідомили у Нагірянській громаді. — Поділяємо ваше горе та сумуємо разом з вами. На жаль, війна забирає життя найкращих. Вічна шана і пам’ять воїну, патріоту, захиснику рідної землі. Слава Україні! Слава її захисникам!

Стрілецький Богдан Михайлович народився 11 березня 1985 у Тернополі. Але все життя проживав у с. Шульганівка. Пішов на контрактну службу в ЗСУ у 2020 році, служив у бригаді Мукачевого. У 2021-му 8 місяців був в ООС, а потім повернувся додому. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист батьківщини, розповіла староста с. Шульганівка Людмила Гулька.

— Богдан ніколи особливо не ділився, де він і що з ним, вже потім мама випадково дізналась, що син захищав Запорізьку область, а згодом і Херсонщину, — розповіла Людмила Гулька. — Певний час син не виходив на зв’язок, і материнське серце не могло знайти спокою, ніби відчувало, що трапилась біда. Мати бачила, що в синовій бригаді великі втрати, але вірила в диво. На жаль…   

У Героя залишились мама Ольга і батько Михайло, рідна сестра Леся, дружина Лідія та двоє малих синів — 8-річний Іванко та 6-річний Богданчик.

— Богдан був дуже хорошим сином, люблячим чоловіком і надзвичайним батьком для своїх дітей, — поділилась Людмила Гулька. — Ще від дитинства це була дуже хороша дитина. Врівноважений, спокійний і культурний. Настільки хороший – таких треба пошукати… Розсудливий, роботящий, все вмів зробити, — чи то ремонт, чи по дому щось — не було такого, що йому не під силу. Як він по-синівськи тепло ставився до мами… От які слова знайти, щоб розрадити її?

 

Редакція щиро співчуває батькам, дітям, рідним, землякам, побратимам і всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Читач16

    Вічна пам'ять! Прийми Господи Ісусе души Воїнів Героїв в Царство Небесне!
  • Ганна Раба

    Вічна і світла пам'ять ГероямЩирі Співчуття рідним і близьким.
  • Volodymyr Stashchuk

    Світла пам'ять героям
  • Володимир Адамець

    Царство Небесне і Вічная Память!

keyboard_arrow_up