Партнер рубрики Події

Загинув через два місяці на передовій Донеччини. Тернопільщина прощається з Сергієм Балагудою

Загинув через два місяці на передовій Донеччини. Тернопільщина прощається з Сергієм Балагудою

Сергій з з дружиною Оксаною і 11-річною донечкою Веронікою проживав у Києві. Місце останнього спочинку — у рідній Цеценівці на Шумщині, де народився. Добряк, спокійний, поважний, не знати, чи комусь погане слово в житті сказав, — таким згадують Сергія односельці 

Його мобілізували 28 серпня, а рівно через два місяці, 28 жовтня, він загинув на передовій, в районі Краматорська. Важка втрата, тяжке горе для сім'ї і для всіх нас. Шумщина прощається з Сергієм Балагудою. Йому назавжди 43…

— І знову важкий біль… І знову тяжка втрата у Шумській громаді. З глибоким сумом повідомляємо, що у боях за Україну загинув Балагуда Сергій Юрійович, житель села Цеценівка, — гірку звістку повідомив голова Шумської громади Вадим Боярський. 

Служив стрільцем–санітаром

Балагуда Сергій Юрійович народився 3 серпня 1979 року у с. Цеценівка Шумського району. Останніми роками проживав у Києві з дружиною Оксаною та 11-річною донечкою Веронікою. Осиротіли мама Людмила Дмитрівна, тато Юрій Миколайович, оплакує брата сестра Галина.

Відео дня

— Він самовіддано став на захист рідної землі та до останнього безстрашно боровся із російським окупантом, — розповів Вадим Боярський. — Призваний на військову службу під час мобілізації 28 серпня 2022 року, служив стрільцем–санітаром 9-ої парашутно-десантної роти. Загинув Герой від отриманих поранень несумісних з життям 28 жовтня, під час участі в бойових діях поблизу населеного пункту Новосадове Краматорського району Донецької області.

Сергій був товариським, працьовитим і відповідальним, згадують земляки. Завжди добрий і люблячий син, чоловік та батько він з теплотою турбувався про своїх рідних, близьких та друзів. Він віддав за цілісність і незалежність України найдорожче — власне життя.  

— Він мало бував у селі, бо проживав зі своєю сім’єю у столиці, — згадує староста с. Цеценівка Іванна Григор’єва. — Але можу сказати про нього тільки добрі слова. Він добряк. Спокійний, стриманий, поважний. Не знаю, чи комусь погане слово в житті сказав. Отаким він був. Це дуже болюча втрата.  

Він назавжди вписаний до Книги пам’яті Героїв…

Поховають Героя на батьківщині – на Підгорецькому кладовищі в с. Цеценівка.  

«Важка втрата, тяжке горе для сім’ї, для всіх нас, — каже Наталія Юргеля. — Світла пам'ять та вічний спокій Герою України...»

— Вічна пам'ять і слава Герою, який захищав усіх нас та Україну, — каже Світлана Присяжнюк. — Нехай Господь дарує Царство Небесне та вічний спокій його душі. Щирі співчуття рідним!

Ми низько схиляємо голову перед загиблим, розділяємо біль втрати з рідними, близькими та друзями, кажуть земляки. І моляться за спокій душі воїна Сергія, який віддав за наш із вами спокій і мирне небо власне життя. Він назавжди вписаний до Книги пам’яті Героїв…

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, донечці, сестрі, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (274)
  • Ольга Крупа

    ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ. Вічная пам'ять!
  • Наталія Фізер

    Амінь
  • Сергій Кияниця

    Вічна Пам'ять Герою !
  • Валентина Довженко

    Вічна пам'ять герою співчуття рідним

keyboard_arrow_up