Партнер рубрики Події

Захист енергооб’єктів від Державного агентства відновлення України працює

Захист енергооб’єктів від Державного агентства відновлення України працює

Щоденно ворог прагне дестабілізувати ситуацію та знайти наші слабкі місця. Енергетична безпека, особливо під час повномасштабного вторгнення, є критичною для стабільності країни. 

Країна-агресор продовжує завдавати удари ракетами, дронами та іншими засобами ураження цілей. Так, наприкінці минулого місяця, а саме 22 березня, ворог здійснив наймасовішу атаку на енергосистему України з минулого року. Ракети та дрони були скеровані у тому числі по дев’яти підстанціях, де будівельні роботи зі спорудження захисту організовувало Агентство відновлення.

— З міркувань безпеки ми не можемо розголошувати назви об'єктів та їхнє місце розташування. Проте захист спрацював з максимальною ефективністю на усіх підстанціях. Фортифікаційні споруди на всіх об'єктах витримали прямі та непрямі удари, забезпечивши повний захист автотрансформаторів та електричного обладнання, — розповідають у Службі відновлення. 

На окремих підстанціях є пошкодження захисних конструкцій в результаті прямих ударів, проте обладнання підстанцій залишилося цілісним, уточнюють експерти.

Відео дня

— Державне агентство відновлення України працює поруч з енергетиками з початку атак росіян наприкінці 2022 року. Згідно з рішенням Ставки Верховного Головнокомандувача та за координації Міністерства відновлення Агентство забезпечує облаштування пасивного захисту та будівництво захисних споруд та укриттів для електричних підстанцій енергетичної системи України. Агентство працює спільно з Укренерго, яке формує завдання на проєктування та будівництво. Усі проєктні рішення узгоджуються з Генеральним Штабом ЗСУ та ДСНС.

Загалом у рамках першого рівня захисту від уламків було забезпечено захист 103 об'єктів у 21 області, у тому числі об'єктів генерації та розподільних мереж. 

Другим рівнем захисту від бойових безпілотних літальних апаратів було забезпечено захист для 22 підстанцій у 14 областях. 

У Тернопільській області місцева Служба відновлення також провела роботи із захисту енергооб’єктів. 

Наразі команда Агентства відновлення разом з усіма службами відновлення в областях надають максимальну підтримку та допомогу енергетикам, які займаються відновленням пошкоджених об'єктів. 

Служба відновлення висловлює подяку усім енергетикам, фахівцям Генерального штабу, Національного університету оборони України та усім підрядним організаціям, які розробляли та будували захисні споруди.

А наша боротьба триває. На цьому роботи не завершуються. Щодня професіонали своєї справи шукають варіанти, аби вберегти та захистити від ворога критично важливі об’єкти, тим самим створивши можливість для українців отримувати всі життєво необхідні послуги. 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up