Захоплення підприємства на Гайовій: війна триває в суді

Захоплення підприємства на Гайовій: війна триває в суді
  • Боротьба за підприємство, що розташоване в Тернополі на вул. Гайова, розпочалася ще в грудні минулого року і триває досі.
  • За словами директора підприємства Руслана Дрозда, його бізнес силою нібито захопили рейдери і вже півроку він не може зайти на територію, якою володіє. У нових “господарів” інше бачення. Вони кажуть, що мають право на цей об’єкт.

Люди у камуфляжі, десятки поліцейських, дим з вогнегасників та бунт місцевих активістів - саме так  розпочалась війна за підприємство на Гайовій наприкінці 2018 року. 

- Невідомі люди зі зброєю, у камуфляжі просто зайшли на територію мого підприємства і вже понад шість місяців я не можу вести свою господарську діяльність, - каже директор компанії “АМН-Транс”  Руслан Дрозд. - Зараз я маю у суді доводити, що власник. Однак юридично змінити власника майна змінити не можна було, оскільки на нього є обтяження, тобто заборона продажу. АМН розшифровується як Анатолій Максимович Ничипорук, який був першим власником підприємства. Згодом він продав його Сергію Тарашевському, який взяв кредит в банку «Аваль» та фізичної особи. У 2013 році ми придбали фірму, погасивши іпотеку Тарашевського. При цьому не знімали обтяження. Тобто майно не могло було відчуженим, перепроданим без згоди держави. Рішення є просто нікчемним.

Зараз є новий власник

Відео дня

Зараз на території колишнього АТП господарює новий орендар -  компанія “Кан-компані”. ЇЇ представники і подали позов про визнання свого права власності на нерухоме майно.

Перше судове засідання по суті справи відбулось у  Господарському суді Тернопільської області 25 липня. ​

Позивачі із фірми “Кан компані” на засідання суду не прийшли. Їхні інтереси представляв адвокат. У суді ж “Кан компанія”, спираючись на договір купівлі-продажу, доводить, що їх перебування на території законне.

- Компанія “КАН-компані” у 2018-му році, укладаючи договори,  здобула право власності на перелік нерухомого майна, які знаходяться на вул. Гайова, - зазначив під час засідання адвокат Сергій Мозель. - Даний договір був зареєстрований, відповідно до чинного законодавства, державним реєстратором, належним чином внесений у реєстр нерухомого майна.

Адвокат на стороні позивача в залі суду відмовився спілкуватись із журналістами. Ні адреси, ні контактів не залишив. Ми спробували дізнатися позицію  “Кан компані” і за кілька днів після судового засідання. Адвокат Юрій Накельський справу коментувати відмовився.

“Рішення приймали в Донецьку”

Натомість адвокат керівника “АМН-Транс” Назара Редьква наполягає, що документи, надані “новими власниками” є підробленими. 

- 11 грудня 2018 року в Дніпрі приватним нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Кудрявцевою Т.М., як державним реєстратором речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень в реєстр внесено підроблене рішення Ленінського районного суду м. Донецьк, внаслідок чого сформовали Витяги про право власності за ТОВ «ПРЕРІУМ». Того ж дня приватним нотаріусом вже Київського міського нотаріального округу Змисловською Тетяною Василівною було посвідчено договір купівлі-продажу будівель та споруд, що знаходяться за адресою: Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, загальною площею 1081, 6 кв.м. Внаслідок таких дій, в один день спочатку в м. Дніпро, а потім в м. Києві (відстань між даними містами становить 480 кілометрів), з розривом у часі лише три з половиною години, без згоди та участі реального власника відбулось відчуження нерухомого майна, яке належить позивачу - ПП ФІРМА “АМН ТРАНС” - спочатку на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» на підставі нібито рішення суду м. Донецька від 15.11.2011 р., а потім, шляхом укладення договору купівлі-продажу вказане нерухоме майно в м. Києві було перереєстроване на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ». 12 грудня та сама приватний нотаріус Змисловська Тетяна Василівна посвідчила чотири договори купівлі-продажу часток належного нам нерухомого майна між ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ» та ТОВ «КАН КОМПАНІ». Ще згодом були здійснена передача прав на нерухоме майно ноутвореним ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС» та «КАН КОМПАНІ». Товариства ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС» і ТОВ «КАН КОМПАНІ» шляхом рейдерського захоплення, намагались здійснити заволодіння правом власності на належне нашому підприємству майно, шляхом подання підробленого рішення суду про визнання права власності та подальшу спробу легалізації переходу права власності, - розповів адвокат АМН Транс Назарій Редьква. 

Подали скаргу в Мінюст

12 грудня 2018 року, дізнавшись за допомогою SMS-сервісу Міністерства юстиції України про описані вище події, ПП ФІРМА «АМН ТРАНС» подала скаргу до комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерство юстиції України. Згідно з Наказом Міністерства юстиції України від 28.01.2019 р. № 240/5 «Про скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень», скасували всі реєстраційні дії вчинені за результатами укладення і нотаріального посвідчення всіх вищезазначених договорів. Отже, власником майна за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 є ПП ФІРМА «АМН ТРАНС», що підтверджується договором від 31.07.2008 р. та Витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 22.03.2018 р., інформаційною довідкою з державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 29 березня 2019 року за № 161492066. Про це говорить сторона відповідача.

- Товариства ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС» і ТОВ «КАН КОМПАНІ» шляхом рейдерського захоплення, намагались здійснити заволодіння правом власності на належне нашому підприємству майно, шляхом подання підробленого рішення суду про визнання права власності та подальшу спробу легалізації переходу права власності на майно, поспішними нотаріальними угодами та реєстраційними діями, що мають ознаки фіктивних та були укладені задля однієї єдиної мети – набуття підстав для подання позову до суду.Саме за допомогою суду вказані відповідачі намагаються легалізувати захоплене злочинним шляхом майно, при цьому навмисно не зазначаючи відповідачем Міністерство юстиції України, створюючи вигляд законності, добросовісності та маючи на меті реєстрацію права власності на підставі рішення суду (саме в цьому випадку реєстратор не має права піддати сумніву правовстановлюючий документ) навмисно вводять суд в оману, - каже пан Редьква.

Крім того, він також розповідає, що у відповідності до ухвали Господарського суду Тернопільської області від 14 березня 2019 року у справі № 921/174/19 “АМН ТРАНС”, уперше стало відомо про існування будь-яких договорів оренди та суборенди, які укладені одразу на наступний день після укладення вищеописаних договорів купівлі-продажу. 

Силою повертатися не хоче

- На даний момент наше підприємство вживає всіх заходів щодо прийняття участі у судових справах, пов’язаних з незаконною діяльністю відповідачів та нашим майном. Працівники та керівництво ПП Фірми «АМН ТРАНС» позбавлені можливості мати доступ до нерухомого майна, що нам належить, - зауважує адвокат. 

На жаль дізнатися, що саме зараз влаштовано на вулиці Гайовій, 44, ми не змогли. Оскільки, як уже вказано вище, нові власники на запитання журналістів відповідати не хочуть. Тим часом адвокат “АМН “ТРАНС” каже, що на території підприємства, зокрема земельної ділянки та нерухомого майна, перебувають озброєні вогнепальною зброєю охоронці. Підтвердження цієї інформації ми не маємо.

Директор “АМН ТРАНС” Руслан Дрозд, за словами його адвоката, подав кілька зустрічних позовів. 

- Ми подали позов про повторне визнання права власності і витребування майна з чужого незаконного володіння, - коментує другий адвокат зі сторони відповідача Андрій Гуцалюк. - Маючи таке рішення суду, ми зможемо за допомогою виконавчої служби і правоохоронних органів фізично туди потрапити. 

Компанії, які раніше працювали на території підприємства, за словами пана Дрозда, зараз припинили свою діяльність. Під час останнього візиту підприємець викликав поліцію. Вони зафіксували спротив, але на територію зайти не допомогли та порадили розбиратись у суді. Силою повертатися на підприємство тернополянин не хоче. Він каже, що прагне, аби це питання справедливо вирішили у суді. А діяти методами суперників - не в його принципах.

Наступне судове засідання відбудеться 22 серпня о 10.00 год. 

 

 

 





 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up