Партнер рубрики Події

Всі нардепи з Тернопільщини, крім одного, підтримали посилення мобілізації

Всі нардепи з Тернопільщини, крім одного, підтримали посилення мобілізації

Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів. Як голосували нардепи з Тернопільської області — читайте у матеріалі.

Результати поіменного голосування про проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку (№10449) — у другому читанні та в цілому 11 квітня повідомили на сайті Верховної Ради.

Загалом проєкт Закону підтримали 283 народних депутатів.

  • Проти:1
  • Утрималися:49
  • Не голосували:18
  • Всього:351
  • Рішення прийнято

Ось як поіменно голосували нардепи з Тернопільщини. 

Відео дня

Фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ»

Андрій Богданець — за

Ігор Василів — за

Володимир Гевко — за

Іван Калаур — за

Людмила Марченко — за

Депутатська група «ДОВІРА»

Микола Люшняк  — за

Депутатська група «Партія «За майбутнє»

Іван Чайківський — за

Фракція політичної партії «ГОЛОС»

Андрій Шараськін — відсутній

Що передбачає закон про мобілізацію

Основні положення з документа є такими:

  • Замість строкової служби вводиться базова військова служба терміном 5 (у мирний час) та 3 (у воєнний час) місяців. Українці віком до 24 років зможуть обирати рік та період проходження базової служби.
  • Запроваджується базова загальновійськова підготовка. З 2025 року вона стане елементом навчання у навчальних закладах, проводитиметься у вишах усіх форм власності.
  • Не потрібно буде йти в ТЦК, щоб оновити дані. Це можна буде зробити онлайн в особистому кабінеті або у ЦНАПі. Громадяни, які перебувають на військовому обліку, можуть в добровільному порядку створити особистий електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного чи резервіста.
  • Залишається норма про право на демобілізацію людей з інвалідністю, а також демобілізація у зв’язку зі звільненням з полону (якщо військовослужбовець не висловлює бажання продовжити службу).
  • Визнані обмежено придатними мають повторно прийти ВЛК.
  • Військовослужбовці у разі укладення першого контракту мають право на компенсацію 50% від першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки.
  • Ті, хто отримав II - III групу інвалідності після 24 лютого 2022 року (окрім військовослужбовців), мають пройти повторний медогляд для визначення придатності до служби.
  • Щодо консульських послуг за кордоном, то протягом 60 днів потрібно буде оновити персональні дані в ТЦК. При цьому зробити це можна буде дистанційно електронною поштою, телефоном або через е-кабінет.
  • Обмеження права керування авто для ухилянтів від військової служби. Однак є вийнятки.
  • Під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК або поліцейський здійснюватиме фото- та відеофіксацію процесу пред'явлення та перевірки документів із застосуванням технічних приладів та засобів фото- та відеофіксації.
  • Необхідність обов'язково мати при собі військово-обліковий документ та показати його на вимогу представника ТЦК, поліцейського чи ДПСУ. Потрібно на період мобілізації усім громадянам віком від 18 до 60 років, що перебувають на обліку (чи зняті з нього).

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як проголосували народні депутати по фракціям.

 

Читайте також:

Рада ухвалила закон про мобілізацію: коли почнуть діяти нові правила

Як голосували за законопроєкт про посилення мобілізації нардепи з Тернопільщини

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (73)
  • Мирослава Реник

    А самі чому не йдуть,нехай покажуть приклад

    Коновалець reply Мирослава Реник

    Враховуючи шалену корупцію і совок червоної  армії українського розливу ніхто з них  на ноль не попаде .Будуть  в тилових частинах відосики пиляти і  російськомовні пісні горланити як наприклад скотиняка з вилами ,отримувати бойові а згодом і героїв України!
  • Нет Фірвана

    Марченко ще та корупціонерка. А тепер її голос враховано от парадокс. Потім не плачте, що Америка вам не допомагає.

    Коновалець reply Нет Фірвана

    Мародерка!!!
  • Читач45

    Я на війні з першого дня. Висловлю думку побратимів. Демобілізації нема, тобто наша доля могила або СЗЧ. З українців зробили рабів і жидівсько-москальська банда законом 10499 свідомо знищує українців.

    Пора військовим брати владу у свої руки.

    Перше- мобілізація всіх депутатів, мусорів, прокурорів,суддів,податкової, ТЦК,ВЛК, ДСНС, і інших непотрібних державних органів. А це приблизно 1.5 млн осіб (чоловіками їх не назвеш).Місяць навчання на полігоні- і всіх в піхоту на нуль. Все фінансовання виключно на ЗСУ.

    2. За корупцію, мародерство, розкрадання державних коштів розстріл та конфіскація майна всієї родини.

    3. Конфіскація заводів та майна, коштів у банках та офшорних зонах у  олігархів на користь держави, яку вони обікрали.

    4. Створення робочих місць для інвалідів війни та достойні зарплати військовим та  виплати пораненим. Гарантована виплата сім'ям загиблих.

    Лише ці чотири пункти, замість тисячних правок до закону 10499 , миттєво наблизить Перемогу.

    Слава Україні, смерть москалям!

    Коновалець reply Читач45

    Якщо цим кодлом(мусора,чекісти та інші спиногризи) замінити ,то може повторитись історія перших днів повномасштабки де  представники кодла повтікали і  міста федерасти займали майже без бою!
  • 1 Jurist

    Ну що лошаріки, вуйки і цьотки?

keyboard_arrow_up