Закордонні паспорти вже видають і приймають документи на нові — всі підрозділи ДМС в області працюють

Закордонні паспорти вже видають і приймають документи на нові — всі підрозділи ДМС в області працюють
  • Перебої у роботі були тимчасовими. Змінювали живлення системи з метою підвищення надійності роботи інформаційних систем ДМС.
  • Інструкція, як відстежити стан виготовлення закордонного паспорту самотужки, у тексті.

Система працює, органи ДМС працюють в штатному режимі.

Перерва у роботі була тимчасовою, і зумовлена технічними роботами. Вранці 12 квітня органи  ДМС повноцінно відновили роботу.

Нагадаємо, 11 квітня читачі «20 хвилин» повідомляли про те, що виготовлених паспортів міграційними не видають і не приймають документів на оформлення нових.

Відео дня

— 11 квітня змінювали  живлення системи з метою підвищення надійності роботи інформаційних систем ДМС, — повідомив Ярослав Давибіда, начальник управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області. — Проводили підключення нової системи безперебійного електроживлення. У зв’язку з цим тимчасово вимикали інформаційні системи ДМС. Від ранку 12 квітня підрозділи ДМС в області працюють в штатному режимі.

Пильнуйте самостійно стан готовності паспорта

Нагадаємо, підрозділи державної міграційної служби в області відновили свою роботу від 15 березня —  з прийому та надання адмінпослуг. Зокрема, щодо оформлення ID-картки, паспортів для виїзду за кордон та посвідок на постійне і тимчасове проживання.

У всіх  підрозділах, окрім замовлення виготовлення закордонного паспорту, можна продовжити дію протермінованого, а також внести інформацію та вклеїти фото дітей у закордонний паспорт батьків чи законних представників.

Щодо виготовлення оформленого паспортного документу, на якій він стадії та чи прибув у підрозділ готовий документ – це стосується як ID-картки, так і закордонного паспорту, цей процес можна відстежити самостійно, пояснив Ярослав Давибіда.

Виберіть тип документа і тисніть «пошук»

— Для цього потрібно зайти на головну сторінку ДМС України, звідти перейти у розділ «Перевірка стану оформлення документів», — пояснив Ярослав Давибіда. — Вибираємо тип документу — ID-картка чи паспорт для виїзду за кордон, вводимо паспорті дані особи, яка замовляла документ — і ви побачите, на якому етапі оформлення новий документ.

Результат пошуку буде виведено на сторінці після введення серії та номера документа, підтвердження капчі та натискання кнопки «Пошук» (сторінка при цьому перезавантажиться).

Зверніть увагу, серія паспорта у формі книжечки вводиться великими українськими літерами, свідоцтва про народження — як зазначено у самому документі. Якщо серія свідоцтва про народження починається з 1 або І, у базі може бути один з трьох варіантів написання: цифра 1, українська літера І, латинська літера I, в залежності від того, як серію було введено оператором під час оформлення документа.

Серія та номер документа, на підставі якого здійснюється оформлення документа для іноземця або особи без громадянства вводиться без проставлення розділових знаків (крапка, кома, крапка з комою, двокрапка, тире, три крапки, знак оклику, знак питання, лапки, дужки, скісна риска, абзац, проміжок).

Вартість закордонного паспорта та ID-картки

ID-картка, видається вперше у 14 років – безкоштовно.

Наступна ID-картка:

372 грн до 20 роб. днів

498 грн до 10 роб. днів

Закордонний паспорт:

1085 грн за 7 роб. днів

733 грн за 20 роб. днів

Довідка

Перевірити стан виготовлення нового документа можна за посиланням

https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html?fbclid=IwAR15OFUXBuir0wWhbFLFer4kg4meD0RbkY1F42iHDIezPoaE-xrG3tCukE8

Графік роботи підрозділів ДМС

Управління ДМС в Тернопільській області: пн-пт, від 8.00 до 18.00.

Територіальні підрозділи: вт-пт, від 9.00 до 18.00, сб від 8.00 до 15.45.

У вихідні працюють чергові. Телефон для довідок та інформації: (0352) 27-13-89.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up