Закулісся драмтеатру: що покажуть до Дня Незалежності перед початком нового сезону (ВІДЕО)

Закулісся драмтеатру: що покажуть до Дня Незалежності перед початком нового сезону (ВІДЕО)

До Дня незалежності у Драмтеатрі заплановано вистави до свята. Що покажуть цього року та як готуються актори – про це читайте у матеріалі.

До державного свята лишились лічені дні. В обласному драматичному театрі ж актори готуються до вистави. На свято, 24 серпня, покажуть виставу «Слава героям». У лікарні в одній палаті опиняються два пенсіонери, які готуються до операції. Однак виявляється, що один з них під час Другої світової був в лавах УПА, а інший воював за червону армію. Між ними одразу виникає конфлікт…

Як готуються актори

Ми побували за кулісами театру. Вистава, яку покажуть на свято, не нова, але її повністю переосмислили.

– Свого часу ми зробили виставу за п’єсою Павла Ар’є «Слава героям», – розповідає режисер–постановник тернопільського академічного обласного драматичного театру ім. Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила. – Цього року ми її відновили. Але ми повністю переосмислили п’єсу. Вона була визнана кращою на «Коронації слова». Це дуже актуальна п’єса, яка піднімає важливі питання. Вистава буде більш гостра та актуальна. Постановка присвячена до ювілею нашої держави. І ми піднімаємо питання – а що далі? Як жити далі? Як змінюються наші погляди? Звідки росте коріння корупції? Чому в нас є конфлікти в суспільстві та багато інших важливих питань. Ми маємо проаналізувати, з чим нам жити і як жити далі.

Відео дня

Як розповідає пан Жила – хотів би, щоб цю п’єсу побачили якомога більше можновладців.

– Можливо, такі твори мистецтва спонукатимуть їх думати, перш ніж щось робити, – каже режисер–постановник. – Ми всі добре знаємо наші проблеми, з чим ми стикаємось щодня. Їх задача – нашу державу боронити, розвивати і щоб Україна була на рівні інших розвинених держав світу.

Головні ролі зіграють Заслужені артисти України Олександр Папуша та Андрій Малінович.

– Наші ролі  – це два складні персонажі з протилежними поглядами. Кожен відстоює свою ідеологію та думки, які їм вкладали в голови. І ці персонажі зійдуться на сцені. Найважче було прийняти кардинально інакше поводження на сцені. Це не пережиття історії, а вдавання. Ми вдаватимемо старих люде, адже нам по ролі 86 років і це не так просто зіграти. Нам було дуже цікаво. Це новий досвід. Головне для нас – донести ідею п’єси до глядачів.

Вистава відбудеться у вівторок, 24 серпня о 19:00. Триватиме вона 2 години без антракту. Актори обіцяють легку та цікаву виставу, яка захопить глядачів та змусить задуматися…

Ось невеликий уривок з репетиції акторів:

Буде казка для дітей

Ще одна вистава перед початком нового сезону також присвячена до Дня Незалежності. Це вже дитяча вистава, тривалістю в одну годину. Її покажуть 29 серпня. Патріотична казка «Пастка для орла» про з

– Ми покажемо для діток казку Костишина та Мельничука «Пастка для орла», – каже постановник казки, заслужений артист України Віталій Луговий. – Ми займаємося постановками не лише для дорослих. До 30–річниці ми вирішили показати цю патріотичну казку. Вона допомагає виховати в дитини патріотизм, любов до свого краю. За сюжетом – на звірят, які мирно та дружно жили, нападає двохголовий орел. Тому вони роблять все, щоб захистити свій ліс. Події перекликаються з ситуацією в Україні.

Новий сезон у драматичному театрі розпочнеться з 5 вересня. Відкриття сезону почнуть з музичної комедії «Гуцулка Ксеня». Відкриття театрального сезону присвячено пам’яті народного артиста України Володимира Ячмінського.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up