Партнер рубрики Події

На Тарнавського електросамокат залишили посеред дороги

На Тарнавського електросамокат залишили посеред дороги

На вулиці Тарнавського біля кільцевої розв’язки припаркували електросамокат на проїжджій частині. Де у Тернополі є спеціальні місця для паркування та де заборонено залишати самокати? Про це у матеріалі! 

Ось таку картину 3 серпня можна було побачити біля кільця на вулиці Тарнавського. Хтось залишив орендований електросамокат прямісінько на дорозі. Поруч їздять машини. Хоча неподалік біля магазину «Універсам» є спеціально визначене місце для паркування електросамокатів.

Відео дня

У Тернополі затвердили порядок використання самокатів, сегвеїв, гіроскутерів та інших електричних транспортних засобів. За дотриманням правил використання елктросамокатів стежить муніципальна інспекція. 

– Враховуючи численні звернення тернополян щодо хаотичності розміщення легких електричних транспортних засобів у місті, міською радою прийнято ряд рішень для впорядкування їх розміщення, – розповідає начальник управління муніципальної інспекції міської ради Ігор Максимів. – Розпорядженням міського голови створено відповідну комісію, яка врегульовує питання експлуатації транспортних засобів, що надаються в оренду. Зокрема, було визначено перелік місць для паркування транспортних засобів. Це – 64 паркувальних місця. Також визначено двох суб’єктів господарювання, які надають послуги з прокату легких електричних транспортних засобів у Тернополі.

До відповідальності порушника можуть притягнути пурушника за порушення ПДР – каже речниця міськради Мар'яна Зварич. 

– У даній ситуації це порушення правил дорожнього руху, – каже вона. – За подібні порушення можуть притягати до відповідальності і правоохоронні органи, і муніципальна інспекція. В межах виконання своїх обов'язків муніципальна інспекція може притягувати до відповідальності за порушення правил благоустрою – статтею 152 КУпАП

Переглянути визначені місця для паркування можна переглянути на інтерактивній карті.

Паркувати електросамокати на проїжджій частині заборонено. Також відповідно до правил, не можна залишати самокати у наступних місцях:

  • на пішохідних переходах;
  • на пандусах для маломобільних груп населення;
  • на зупинках громадського транспорту;
  • на велосипедних та пішохідних доріжках, а також на тротуарі, якщо його ширина менша, ніж 1,5 м.;
  • перед входом/виходом до житлових та нежитлових будівель, споруд;
  • перед або поблизу аварійних виходів і зон виїзду пожежної охорони, швидкої допомоги та інших екстрених служб, біля світлофорних об’єктів, інших засобах регулювання дорожнього руху, поблизу паркувальних автоматів, на газонах та територіях зелених насаджень.

У випадку паркування легкий електричний транспортний засіб повинен бути надійно зафіксований на спеціальну підніжку або у інший спосіб, навіть у випадку, коли особа залишила його без нагляду на короткий час, зокрема,  впритул до фасаду будинку, якщо такий є.

Під час використання персональних легких електричних транспортних засобів особа зобов’язана дотримуватись Правил дорожнього руху і особисто нести відповідальність, встановлену чинним законодавством України, за їх порушення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Aleksandr Deineka

    Не тільки в Тернополі.
  • Vitalii Solomonchuk

    Можно визначити хто їздив на ньому в той час, карточкою розплатився, тож штраф
  • Дядя Льоня

    Тож круто,герой...

keyboard_arrow_up