Пару годин залишалось до ротації... Тернопільщина прощається з Василем Стефанчуком

Пару годин залишалось до ротації... Тернопільщина прощається з Василем Стефанчуком
  • З передової приїхали рідний брат Героя та його племінник, аби провести найдорожчу людину в останню путь.
  • Василь був учасником бойових дій у 2014-2015 роках. І коли почалось повномасштабне вторгнення росії в Україну, знову став на захист рідної землі.  

Дводенна жалоба у Байковецькій громаді, згорьований Тернопіль — земляки зустрічають свого Героя Василя Стефанчука, аби сказати йому останнє «Дякую!», низько вклонитись та помолитись за спокій душі. Він загинув в боях на Херсонщині. І це занадто висока ціна звільнення нашої рідної землі від окупанта…

Загинув 29 вересня на Херсонщині

4-5 жовтня у Байковецькій громаді оголошено жалобу за загиблим захисником України Василем Стефанчуком.

— Страшна звістка знову сколихнула Байковецьку громаду. Ми втратили ще одного захисника, який проживав у Гаях-Шевченківських, — Василя Стефанчука, — повідомили у Байковецькій громаді. — Йому було 48. 29 вересня 2022 року, вірний військовій присязі, беручи участь у заходах із забезпечення оборони, відсічі та стримування збройної агресії, загинув під час мінометного обстрілу в районі населеного пункту Сухий Ставок Херсонської області.

Відео дня

«Вічна слава Герою Василю, який віддав життя у цій страшній, жорстокій і кровопролитній війні за нашу Україну. З сумом і гіркими слізьми на очах приносимо глибокі співчуття сім'ї загиблого, родичам, знайомим, хоча неможливо уявити їх біль і відчай, — кажуть у Байковецькій громаді. — Дякуємо за патріота та вірного сина своєї Батьківщини».

Сержант Стефанчук Василь Васильович  народився 25 квітня 1974 року. В 1997 р. закінчив Тернопільський комерційний інститут. Учасник АТО, в 2014-2015 роках був мобілізований до лав ЗСУ. Зареєстрований у Тернополі, але проживав у Гаях Шевченківських разом з дружиною Світланою і донькою Марією. До війни працював завскладом на одному з приватних підприємств. У Героя залишились батько Василь Степанович, мати Данута Михайлівна і рідний брат Сергій, який разом із племінником на кілька днів приїхав з передової, аби провести найріднішу людину в останню путь.   

Бойові побратими називали його татом

— Пару годин залишалось до ротації, як влучив орківський снаряд. Пару годин від життя до смерті. До Вічної пам’яті, — поділилась дизайнерка, волонтерка Наталія Стефанчук. —  Рідний брат чоловіка Сергія, хресний тато старшого сина Василя, улюбленець всієї родини Стефанчуків і Жмурків, бойовий командир 1 взводу 5 СР 2СБ 24 ОМБР — Василь Васильович Стефанчук.

Бойові побратими його називали татом, поділилась п. Наталія. Після смерті плакали всі бійці: «Неможливо уявити, як вони будуть без бойового командира Василя Васильовича, на якому трималося все…»

— Невимовний біль втрати дорогої рідної людини і запитання: «Чому йдуть на небеса найкращі?!»  Плачуть мама і тато, плачуть донечка Марічка і дружина Світлана, плачуть всі, — поділилась братова. — Сум і біль…

4 жовтня громада зустріне свого полеглого Героя, який повернеться до Гаїв-Шевченківських на вічний упокій.

— Зустріч воїна буде організована о 18 год від прапора по вул. Лепкого, далі по вул. Мазепи до церкви Успіння Пресвятої Богородиці, повідомили у громаді. — Просимо створити живий коридор. О 19 год. відправлятиметься панахида за Василем у греко-католицькій церкві Успіння Пресвятої Богородиці.

Боже, змилуйся!!!

Похорон розпочнеться у середу, 5 жовтня об 11 год. на вул. Сонячній, 33.

— Вічна пам'ять, Василь, завжди пам’ятатимемо наших Героїв, — написала Sana Korn. — Щире співчуття родині. Смерть ворогам України!

«Вічна пам'ять тобі, мій любий брате! Спочивай з Богом, я безмежно сумую за тобою, — написав Михайло Жмурко. — Ти назавжди залишишся усміхненим і життєрадісним…»

— Боже, змилуйся!!! Яке горе! Щирі співчуття родині, — співчуває Наталія Ташматова. — Вічна пам 'ять Герою!

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, донечці, братові, родині, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Надія Солтис

    Світла і Вічна пам'ять Герою! Щирі співчуття рідним ,близьким!
  • Стефанія Облещук

    🙏🙏🙏
  • Галина Семченко Баранюк

    Занадто велика ціна свободи та незалежності.
    Нехай Всеблагий Господь прийме душу Героя у Царство Небесне, а рідним допоможе пережити біль непоправної втрати…
      Вічна та світла пам’ять Віталію!
  • Anna Hevyk

    Вічна пам’ять Герою. Щирі співчуття родині

keyboard_arrow_up