Партнер рубрики Події

Заявки на місяць вперед: скільки коштує підключити оптоволоконний інтернет у Тернополі

Заявки на місяць вперед: скільки коштує підключити оптоволоконний інтернет у Тернополі
  • У Тернополі застосовують графіки відключення електроенергії. Для того, щоб у вашій квартирі був інтернет навіть під час відключення електроенергії – необхідно підключити провести оптоволокно та встановити спеціальне обладнання.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, скільки це коштує у різних провайдерів. Що для цього потрібно та які тарифи на інтернет діють. Про це у матеріалі!

Через відключення електроенергії у деяких тернополян з’явились проблеми і з доступом до інтернету. Дехто планує підключити свій будинок до оптоволоконного кабелю, щоб інтернет був навіть під час відключень.

– Через відключення світла доводиться сидіти без інтернету. В мене звичайне підключення, яке не працює, навіть якщо підключити роутер до живлення. Планую підключати оптоволокно або шукати іншого провайдера, де є така можливість.

Також тернополяни кажуть, що проблеми з інтернетом з’являються навіть коли світло є, а до провайдерів додзвонитися важко, бо всі оператори зайняті.

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» дізналися, скільки які провайдери надають послугу підключення до оптоволоконного інтернету у місті. Скільки це коштує та які умови?

Колумбус

Ми намагалися додзвонитися на гарячу лінію провайдера кілька разів, лінії перевантажені Врешті, через кілька спроб вдалось поспілкуватися з оператором. Вартість підключення по технології PON становить 1000 гривень, як для нових, так і діючих абонентів.

В цю послугу входить свердління технологічних отворів проведення кабелю до помешкання, встановлення та налаштування спеціального терміналу.

Після підключення можна обрати будь-який доступний тариф на інтернет. 

Однак наразі великий попит на підключення цієї послуги. Як розповіли на гарячій лінії, заявки на підключення оптоволоконного інтернету розписані фактично до кінця місяця.

Контакти:

080-060-74-07;

080-031-74-07;

035-240-74-07.

Адреси, за якими доступно підключення

Укртелеком

Чекати з'єднання з оператором «гарячої лінії» довелося чекати понад годину. Лінії були перевантажені. Як пояснив консультнт, вартість підключення оптоволоконного інтернету за стандартним пакетом буде коштувати 2000 гривень, якщо є технічна можжливість це зробити. Але точну суму можна дізнатися для кожної адреси звернувшись на «гарячу лінію».  

Очікувати спеціалістів потрібно до 10 днів з моменту подачі заявки. Спеціалісти проведуть оптоволоконний каббель та встановлять необхідне обладнання. Модем та джерело безперебійного живлення маєте придбати ви. 

Тарифи на оптоволоконний інтернет починаються від 300 грн на місяць та залежать від кількості абонентів у будинку. 

ТЕРНЕТ

Провайдер надає послугу підключення оптоволоконного інтернету без світла. Спершу необхідно звернутися на гарячу лінію та уточнити, чи можливе підключення за вашою адресою.

Як пояснили на «гарячій лінії», вартість підключення до інтернету безкоштовне, однак з абонентом укладають угоду на користування їх послугами на рік.

– Підключення оптоволоконного інтернету буде безкоштовно за умовою укладання договору на користування нашим тарифом впродовж року. Він передбачає швидкість з’єднання 300 Мбіт/с за 300 гривень на місяць. В цей тариф входить також пакет на телебачення з преміум-каналами. Після закінчення терміну договору ви зможете змінити тариф на будь-який інший з доступних.

Щоб користуватися інтернетом під час відключення світла – вам потрібно підключити живлення до вашого модему. Це можна зробити за допомогою повербанку або зарядної станції та спеціального перехідника. Провайдер безкоштовно надає спеціальний термінал для роботи інтернету.

Як швидко зможуть підключити вашу квартиру до оптоволоконного інтернету – необхідно уточнювати на гарячій лінії за вашою адресою, оскільки це залежить від навантаженості провайдера.

Контакти:

+38 068 430-50-50

+38 099 430-50-50

+38 073 430-50-50

Карта покриття

Воля

Перевірити можливість підключення можна на гарячій лінії. Як розповів консультант, якщо така можливість є, то послуга підключення та встановлення необхідного обладнання обійдеться до 1000 гривень. Однак наразі покриття оптоволокном у Тернополі лише часткове, тому потрібно консультуватися зі спеціалістом за кожною адресою.

Наразі доступні кілька тарифів на інтернет.  

Контакти:

080-020-37-10.

CanadaNET

Провайдер надає послугу підключення оптоволоконного інтернету. Однак покриття у місті лише часткове. Так покриття майже немає на мікрорайоні «Східний», «Оболоня», «Центр», «Дружба», «Кутківці», «Аляска».

Переглянути покриття можна офіційному сайті провайдера. Вартість підключення розраховують індивідуально для кожної адреси та технічних особливостей.

Доступні тарифи:

Контакти:

096-207-01-17;

098-822-31-63.

Карта покриття

А ви маєте оптоволоконний інтернет? Чи задоволені послугами вашого провайдера? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Андрій Андрійко

    Маю Підключений колумбус по двох адресах

    Все працює без проблем

    Також працює при відключенні світла

    Рекомендую всім
  • Сергій

    Якість та ще й ціна сама краща в КОЛУМБУС це факт😏
  • Vova Murr

    Працює стабільно, підключають швидко і якісно.Є варіанти як на нормальні діні так і для блекаута..
  • Читач68

    Користуюсь послугами Колумбус більше 10 років, дуже задоволений інтернетом ,ніколи не підводив,навіть при відключені  світла якщо заживити роутер і ону пристрій ти знову на звязку ,так як мобільна мережа не всюди ловить

keyboard_arrow_up