Партнер рубрики Події

Здаватимуть приміщення ресторану на тернопільському вокзалі

Знову здаватимуть в оренду приміщення ресторану, яке розташоване на другому поверсі залізничного вокзалу.

Попередні орендарі за його експлуатацію заборгували більше 500 тисяч гривень, їх вони мали сплатити до місцевого бюджету.
Конкурс оренди на цей об'єкт проведуть не раніше січня наступного року. Договір оренди розірвали у судовому порядку.
- На конкурсі держмайна, який провели ще 15 жовтня 2009 року, за оренду приміщення ресторану загальною площею 347,3 квадратні метри учасник торгів “Корпорація “Вітар” запропонував 45 тисяч 700 гривень, - говорить начальник регіонального відділення Фонду держмайна Михайло Шкільняк. - Цей заклад мав право на роботу в нічний час.
Порушували права оренди представники “Корпорації “Вітар” з перших місяців діяльності. Вони не сплачували орендну плату, мотивуючи це тим, що роблять ремонт у приміщенні.
Але за законом орендну плату необхідно платити незалежно від того, працює заклад чи ні, - зазначають у регіональному відділенні Фонду держмайна. - Коли борг почав рости,ми звернулися до суду з позовною заявою про розірвання договору та стягнення боргу за оренду.
Після судової тяганини суд задовільнив позов Фонду держмайна та розірвав договір оренди і присудив стягнути з орендаря заборгованість орендної плати, пені та штрафу.
- Щоб підготувати цей об’єкт до передачі в оренду, ми знову понесемо значні витрати: на оцінку майна, публікацію оголошень у пресі, проведення самого конкурсу, - зазначив пан Шкільняк. - Поки триватимуть ці процедури, то пройде не менше двох-трьох місяців, за які об’єкт не буде використовуватись. Тому його можна буде виставити на конкурс не раніше січня-лютого наступного року. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    та який дурень з новим ПК візьме то в аренду,та до всі офіційних перевіряльників ще додаються залізнична санстанція,залізничні пожежники,залізничні мєнти і усьо курівництво вокзалу,і як їх усіх прогодувати?
  • Anonymous

    так... молоді роки ...там проходили
  • Anonymous

    нормальний був колись кабак
  • Anonymous

    А чого боржників не вигнали зразу після порушення прав оренди - судити треба тих, хто закривав на це очі та довів до того, що борг склав 500тис.грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up