Партнер рубрики Події

Земельні пристрасті гасили газовим балончиком

Земельні пристрасті гасили газовим балончиком
“Війну” через право ходити по кількаметровому шматку землі влаштували між собою двоє тернопільських підприємців. Конфлікт триває уже не перший рік. А у вівторок, 1 квітня, загострився до сутичок із використанням перцевого спрею та виклику міліції.

Мова йде про аптеку, що на вулиці Вербицького, 2. Її власник - Борис Рубленик - запевняє, що не може добратися до свого майна. Бо вхід перекритий металевою огорожею, прикріпленою до фасаду будинку. Саму ж огорожу блокує ще й авто, спеціально припарковане там.

- У 2008 році в цьому будинку я купив приміщення, - розповідає власник аптеки. - Коли я його купував, стояло питання щодо користування прибудинковою ділянкою. Тоді вона перебувала в оренді іншого підприємця - Богдана Бігуна.

Ще тоді, зі слів чоловіка, він погодив із паном Бігуном схему спільного користування прибудинковою територією.

Відео дня
> - Але якось — це було влітку 2011-го - я приїхав до своєї аптеки, а перед її входом стояли великі бетонні плити, - додає співрозмовник. - У той день Богдан Бігун мене поставив перед фактом, що відтепер вся ця земля належить йому. Показував якісь там документи. А тоді сказав, щоби я, якщо хочу добратися до свого приміщення, платив за прохід по вже його землі.

Передісторію конфлікту можна почитати тут: “Тернополяни з Вербицького обходять бетонні блоки, щоб зайти в аптеку” та “Тернополянин каже, що його не впустили в аптеку та облаяли”.

Відтак тривали довгі судові тяганини. Бетонні блоки біля аптеки з часом замінили на металеву огорожу. А у вівторок, 1 квітня, і її зняли. Борис Рубленик каже, що таке рішення прийняв виконком міської ради. Розбирав паркан сам Рубленик із батьком. У той час Богдан Бігун обороняв свою територію від “нападників” перцевим спреєм.

- Але там навіть тої рідини в балончику вже не було, щоби нормально пирскнути. Це так — більше, щоб їх налякати. Сподівався, що одумаються, - пояснив кореспонденту 20minut.ua пан Бігун.

Натомість Борис Рубленик нарікає на бездіяльність міліціонерів, які перебували під час згаданого конфлікту на місці події. Чоловік переконує, що правоохоронці у сутичку жодним чином не втручалися та й узагалі “належно не реагували”.

Утім, результат сутички жодних крапок над “і” так і не постав.

- Рубленик має заключити договір сервітуту, щоби міг проходити по моїй землі, - акцентував Богдан Бігун. - Той сервітут не є дорогий. Він коштує десь 50-60 гривень на місяць. Я 1 квітня мав особисту зустріч із мером. Рішення виконкому про демонтаж огорожі пан Надал при мені відмінив. Сказав, що у мене з землею все законно і що огорожу можна не забирати. Але я відповів, що Рубленик її вже зрізав... - розповів пан Бігун.

Факт щодо сутички з використанням перцевого спрею у міліції внесли у реєстр досудових розслідувань за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження), повідомили у секторі зв’язків із громадськістю УМВС в області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    бігунів за грати
  • Anonymous

    ЗАСРАЛИ ТУ КАНАДУ НАНІЦ НЕ МАЄ ПОРЯДКУ І НЕ БУДЕ
  • Anonymous

    мені всірівно хто такий Бігунець, з ним я не стикався. а за Бориса знаю. Просто то хабарництво задрало, як Борис міг там відкрити аптеку якщо по площі не проходить? а просто дати габаря і всі закрили очі !! от хватає таких дій давайте тепер по справидливості! і я прошу ЖУРНАЛІСТІВ РОЗІБРАТИСЬ з ДАНИМ ПИТАННЯМ ПРО ПЛОЩУ ЧИ ВІДПОВІДАЄ НОРМАТИВАМ. потрібно присікати МАХІНАТОРІВ. а за Бігуна тоже вжучити як він міг продати приміщення без доступу до нього, просто його жаба давить що до аптеки ходять люди а він той шанс профукав бо мабуть надумався собі відкрити аптеку. і взагалі він спотворив той будинок своєю добудовую!!!! мабуть тоже давав хабара і не одного щоб зробити ту добудову!!!!
  • Anonymous

    не знаю, яка там бухгалтерія в Бориса, але дядька Бігун - дуже нечесна і хамовита людина. люди, котрі колись мали з ним справу (по бізнесу), розповідали про його придуркуватість. та й мій чоловік - один з тих, кого він не пускав до аптеки і штовхав (дєццкій сад, чесне слово). Бігунцю, схаменися, бо ти собі заробляєш багато ворогів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up