Партнер рубрики Події

Жертвують собою, щоб забезпечити мир. 15 липня - День українських миротворців

Жертвують собою, щоб забезпечити мир. 15 липня - День українських миротворців

15 липня відзначають День українських миротворців – людей, які їдуть за тисячі кілометрів від дому та жертвують собою, щоб забезпечити мир і безпеку для тих, хто цього потребує.

18 окремий вертолітний загін виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго з грудня 2012 року.

Сьогодні триває 12 ротація чисельністю у 246 військовослужбовців. Серед основних завдань українського національного контингенту транспортні перевезення, вогнева підтримка наземних сил, повітряне супроводження сил Місії, розвідка та спостереження, пошуково-рятувальні операції, медичні евакуації хворих та поранених.

У складі загону є 8 вертольотів Мі-8, серед яких 4 транспортних і 4 транспотрно-бойових. Є також автомобільна, спеціальна техніка, стрілецька зброя. Наземний склад залучений до виконання завдань по забезпеченню життєдіяльності, здійснюється охорона табору, супровід документації на вимогу Місії ООН та інші завдання. Не зважаючи на святковий день українські вертолітники виконують визначені завдання Місії ООН й сьогодні. Один вертоліт залучений до екстреної медичної евакуації поранених, він знаходиться в умовах високогір’я, ще три вертольоти виконують польоти по перевезенню вантажів та пасажирів.

Відео дня

Від початку чергової ротації, з жовтня 2020 року наліт у небі Африки склав 3 тисячі годин, виконано понад 3200 польотів, перевезено 11500 пасажирів та 430 тон вантажу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up