Партнер рубрики Події

Ображений житель Бучача сидітиме за ґратами за публічні заклики до державного перевороту

Ображений житель Бучача сидітиме за ґратами за публічні заклики до державного перевороту
  • Протягом листопада 2019-липня 2020 року мешканець Бучача публікував на своїй сторінці у Facebook дописи із закликами виходити на вулиці, йти на Київ, вчинити переворот, вбивати вищих посадових осіб держави, депутатів, усіх чиновників, поліцейських, суддів та їх сім’ї.
  • Приводом до такої нечуваної люті проти всіх державних структур стала образа чоловіка на поліцейських за те, що не розшукали його машину.
  • Тепер «революціонер» розплачуватиметься за свої діяння по всій суворості закону.

Перелічені злочинні дії жителя Бучача були доведені у суді. За публічного обвинувачення прокурора Тернопільської обласної прокуратури Бучацький районний суд призначив місцевому жителю обвинувачення до 3 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла. Так зловмисник відповідатиме за публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу за частиною 3 статті 109 Кримінального кодексу України.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної прокуратури.

Довідка:
Стаття 109 Кримінального кодексу України: Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.
Частина 3. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації.
Покарання: обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

У прокуратурі зазначають, що при призначенні покарання було враховано суспільну небезпеку й наслідки кримінального правопорушення, що публічно чинив чоловік.

Відео дня

Вирок ще не набрав законної сили й може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Нагадаємо раніше ми писали, про колаборанта з Донеччини, який у Тернополі закликав до підтримки росії у війні проти України. За це опинився на лаві підсудних.

 

Читатйте також:

Закликав у Тернополі до підтримки окупантів. Що на це сказав суд?

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up