Партнер рубрики Події

Житель Чорткова у складі тих, хто звільняє Лиман. Разом із побратимом вони підняли там прапор України

Житель Чорткова у складі тих, хто звільняє Лиман. Разом із побратимом вони підняли там прапор України

На в'їзді в місто Лиман, що на Донеччині, українські військові встановили прапор України. Серед них — і Герой з Тернопільщини.

Житель Чорткова разом із побратимом підняли прапор України у Лимані. Ім'я Героя з Тернопільщини повідомив міський голова Чорткова Володимир Шматько.

— Пишаємось! Герой з Чорткова! Разом з побратимом встановив український прапор на знаку міста Лиман. Віталій Корчинський бережи себе! — написав пан Шматько.

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з рідними захисника України. 

Віталій Корчинський народився і виріс у Чорткові, що на Тернопільщині. Всі свої 36 років він присвятив рідному краю і навіть не думав змінити місце проживання. Зі слів кума Віталія Гураша, такого товариша, сина, чоловіка та батька треба ще пошукати. 

– Наш Віталік дуже сором’язлива людина. Ніколи не любив приписувати собі якісь заслуги або чимось хизуватися. Для нього найбільший скарб – родина. Як тільки з’являються вільна хвилина, то одразу приділяє час коханій дружині та двом діткам. У них є невелика дача, то постійно там збираються, пораються разом. Коли мене запитають, яким має бути справжній голова родини, то від чистого серця кажу – як наш Віталік Корчинський, – розповідає він. 

Не переховуватись, а захищати!

Попри те, що захисник з Чорткова має фінансову освіту, серед військовослужбовців він не вперше. Як і більшість хлопців, молодим служив у війську, а після трохи серед прикордонників. Коли росія захопила території східної частини України, то не барився і пішов захищати.

– Він тоді пішов у військкомат, пройшов медичну комісію. А вже у 2015 році його забрали на службу в зону АТО. Він був задіяний на блок-постах. За його словами, ніс прикордонну службу. Але то йому далося не легко. Після повернення додому ніколи не любив згадувати ті часи. Інколи збиралися там з кимось і згадували, що наш Віталій – учасник АТО, тоді міг щось розповісти. А щоб ось так просто сидіти і розповідати, то такого я не пам’ятаю, – додає кум. 

Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, Віталій навіть не думав виїжджати, переховуватися. Він розумів, має досвід служби в АТО й обов’язково буде мобілізований, якщо не відразу, то згодом. 

– Кілька місяців він просто ніс службу на території військкомату, а також патрулював, охороняв важливі об’єкти. Коли в черговий раз з Тернопільщини почали забирати добровольців, то наш Віталік долучився до лав Збройних сил України. Зараз він у **-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. Про службу він багато не розповідає. Єдине – постійно каже, що вони живі люди, а їх настрій змінюється за секунду. І звичайно ж, на цей настрій впливають події на фронті. Але ми віримо в нашого Віталіка і всі Збройні сили України, – каже Віталій Гураш. 

Рідні Віталія Корчинського чекають на свого Героя вдома. Бажають, аби Бог оберігав його. 

Довідка

В 23:58 1 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що воїни Десантно-штурмових військ ЗС України, разом з бойовими побратимами з Національної гвардії України, визволили та взяли під контроль населений пункт Лиман Донецької області.

Президент Володимир Зеленський вдень 2 жовтня повідомив про повну зачистку Лимана Донецької області від російських окупантів: "Станом на 12:30 Лиман зачищений повністю. Дякую нашим військовим, нашим воїнам. Слава Україні!"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (101)
  • Лариса Овчаренко

    Слава Украине!!!
  • Luba Congan

    Спаси захисти Господи Боже Ісусе Христе Сину Божий наших синів захисників України і всю неньку Україну.Аиінь.
  • Ганна Микитчук

    Божої ласки вам
  • Любов Лукіна

    Нехай Господь Бог береже і захистить вас усіх наших захисників, наших Героїв.Дай Боже сили здолати ворога і повернутись додому живими і з Перемогою.Дай Господи!

keyboard_arrow_up