Партнер рубрики Події

Жителі села, де на Дністрі замерзають лебеді, просять про допомогу

Жителі села, де на Дністрі замерзають лебеді, просять про допомогу

У селі Вільховець Борщівського району близько 180 лебедів замерзають на Дністрі. Жителі села щодня пробивають лід, щоб птахи мали доступ до води та годують їх. Але просять про допомогу. 

Одного лебедя додому забрала місцева сімʼя. Вони відігріли птаха. 

- Я помітив, що у лебедя лапи в крові і обмерзли крила, - розповідає житель Вільховець Віталій Львівський. - Думав, що його підстрелили, але це він від морозу так постраждав. Забрав птаха додому, ми його відігріли, відгодували. Зараз йому вже краще.

Відео дня

Читайте також: У соцмережах обговорюють бідолашних лебедів, які замерзають на Борщівщині

Але на водоймі залишилось ще близько 180 лебедів, яких щодня годують місцеві жителі. 

- Пʼять лебедів уже померло, - каже чоловік. - Іншим щодня люди приносять хліб, зерно, пшеницю, кукурудзу. Також жителі постійно пробивають лід, щоб птахи могли бути у воді. 

На водоймі птахи з середини грудня, але, коли почались сильні морози і вода замерзла, то птахи почали хворіти. 

- Ми дзвонили в різні служби, але ніхто не реагує. Кажуть, що дорогу замело, - продовжує Віталій. - І депутати приїжджали, але нічим не допомогли. Пропонують допомогу у заповіднику "Дністровський каньйон", але потрібно, щоб ми їх доставили. Але є проблема, зловити їх не можна, вони відразу розбігаються, до рук не йдуть. Поки нам допомагають люди і з навколишніх сіл та районів. 

Допомогти можете і ви. Жителі села будуть вдячні за зерно та хліб для лебедів.

- Ми розуміємо, що з Тернополя зерно не повезуть до нас, але будемо вдячні за фінансову допомогу, - каже чоловік. - Нам уже перераховували кошти і ми купили за них їжу для птахів. Надіємось, що вони виживуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    А х..лі вони тут роблять ???  Вони мали бути в теплих краях.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up