Партнер рубрики Події

Жителів Тернопільщини попередили про блокування банківських рахунків через борги за комуналку

Жителів Тернопільщини попередили про блокування банківських рахунків через борги за комуналку

До суду комунальні підприємства Чорткова подали вже 15 заяв щодо боржників.

Кабінет Міністрів України скасував мораторій на відключення комунальних послуг та поновив стягнення заборгованості з населення за житлово-комунальні послуги в судовому порядку. Повідомляють в Чортківській міській раді.

«У разі відкриття виконавчого провадження у боржників заблокують банківські рахунки (в тому числі – пенсійні), здійснюватиметься пошук рухомого та нерухомого майна для вилучення тощо», — йдеться в повідомленні.

Яка заборгованість

Заборгованість населення за воду та каналізацію в громаді становить — 852 041,09 грн станом на 01.01.2024 рік.
Заборгованість юридичних осіб — 30 125,96 грн станом на 01.01.2024 рік.

У зв’язку з неоплатою споживачами послуг з водопостачання та водовідведення КП «Чортківське ВУВКГ» звернулося до Чортківського районного суду із заявами про видачу судового наказу щодо боржників, які не оплачують кошти за спожиті ними послуги:
подано — 11 заяв
А також комунальним підприємством до Чортківського відділу державної виконавчої служби направлено заяви про відкриття виконавчого провадження (щодо стягнення коштів):
подано — 4 заяви

Відео дня

Як діяти боржникам

Чортківські комунальні підприємства рекомендують розрахуватися з боргами або укласти договір реструктуризації заборгованості для уникнення відключення послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Що потрібно знати

  • У випадку відключення від водопостачання та водовідведення повторне підключення — платне.
  • У разі тимчасової відсутності в житловому приміщенні споживача та інших осіб понад 30 календарних днів, постачальникам комунальних послуг має бути надана заява та документальне підтвердження в електронній або паперовій формі. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (у тому числі отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо.

Читайте також:

Мораторій скасовано. Українцям за борги відключатимуть світло.

Пеня та штрафи за несплату комунальних послуг знову будуть нараховуватися.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Teren Teren

    Чекаємо на серію самогубств і підривів (підпалів) органів влади і комунальних служб. На жаль, все до того зелена влада веде. Але ж весело і прикольно!
  • Читач95

    Вже не знають як той народ приструнити і стягнути з нього останні копійки за невикористану воду. що втекла по дирявих трубах. РЕКЕТ серед білого дня в дії. СУМНО, ГІРКО І ГАНЕБНО.

keyboard_arrow_up