Партнер рубрики Події

"Живемо, щоб захищати Україну": у Тернополі напередодні свята відзначили артилеристів

"Живемо, щоб захищати Україну": у Тернополі напередодні свята відзначили артилеристів
  • Урочистості з нагоди Дня Захистика України відбулись у Тернопільській військовій частині 11 жовтня. 
  • Найкращих військовослужбовців 44-ї окремої артилерійської бригади нагородили грамотами. 

На саме свято Покрови у військових буде вихідний. Тому нагороди вирішили вручити раніше.

- День Захисника України та Покрови - це дві знаменні дати, які символізують зв'язок поколінь та давню Українську традицію, - зазначив т.в.о. командира 44-ї окремої артилерійської бригади підполковник Роман Дудченко. - У такий складний для нашої країни час нам випала честь служити у сучасному українському війську. Ми маємо докласти всіх зусиль, щоб зберегти те, що маємо. Примножити і передати досвід наступним поколінням. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Відзначили солдатів за сумлінне виконання службових обов'язків, бездоганну військову дисципліну, старанність, професіоналізм, а також з нагоди Дня захисника України. 

-Я служу чотири роки. У мене чоловік - військовий із великим стажем, - каже медик бригади військової частини Надія Левченко. . - За цей час я зовсім по-іншому почала дивитись на світ. Насправді, тут у військові частині, люди добріші, люди інакші. Тут все переосмислюється. Я тричі була на Сході. Зараз мій чоловік вже рік теж на війні. Хочу хлопцям побажати терпіння. Щоб завжди Бог їх оберігав. 

Окрім того під час заходу поіменно згадали усіх військових із бригади, хто віддав своє життя у війні на Сході України.

- Я прийшов у цю бригаду близько року тому. В цій війні я з самого початку, тому свято для мене дуже важливе.  - каже військовослужбовець 44-ї бригади  Дмитро Гайтко .  - Ми живемо, щоб захищати Україну. Не можемо зрадити пам'ять тих, хто віддав життя за перемогу на війні. Насправді, важко про це говорити, але це наш обов'язок.

На саме свято Покрови пан Дмитро буде у дорозі на Схід. Він каже, що пробув в Тернополі чотири місяці, але навіть це для нього багато. 

Редакція "20 хвилин" приєднується до вітань військовим. Дякуємо вам за мирне небо над головою. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна=)

    Вітаю цілую обнімаю=)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up