Зірвалася чергова сесія обласної ради: чому депутати ігнорують зібрання

Зірвалася чергова сесія обласної ради: чому депутати ігнорують зібрання

Сьогодні, 21 липня, мало відбутися четверте пленарне засідання другої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання. 

Засідання не відбулося. Чому?

 

20 липня на офіційному сайті Тернопільської обласної ради з'явилося повідомлення:

«Увага! Відбудеться четверте пленарне засідання другої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання. Початок засідання 21 липня 2021 року о 10:00 годині в приміщенні конференцзали Тернопільської обласної ради.

На розгляд четвертого пленарного засідання другої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання заплановано винести питання «Про розгляд електронної петиції «Капітальний ремонт доріг Борщівщини (сполучення найвідоміших печер і Дністровського каньйону)», яка була розміщена на офіційному веб-сайті Тернопільської обласної ради 15 квітня 2021 року і набрала 500 підписів на свою підтримку», а також інші питання роботи Тернопільської обласної ради.

Відео дня

Проте засідання так і не відбулося.

Ми з'ясували, що під «іншими питаннями роботи Тернопільської обласної ради» розумілися ті, які депутати мали право внести з голосу.

Речник Тернопільської обласної ради Володимир Бобко повідомив, що на засідання зареєструвалися 25 депутатів, тобто кворуму не набралося, у зв'язку з цим, засідання і не відбулося. 

До слова, Тернопільська обласна рада нараховує загалом 64 депутати. Тобто 39 депутатів не з'явилися.

Хто саме зареєструвався, а хто ні, пресслужба обласної ради так і не повідомила. 

У соціальних мережах люди обурюються. Аліна написала: «Вже стає традицією».

До речі, п’яте пленарне засідання першої сесії обласної ради востаннє було призначене на 02 лютого цього року. Тобто, пів року обласна рада  вже не збиралася. 

З власних джерел нам стало відомо, що на сесію з'явилися депутати від партій "Європейська солідарність" і "Батьківщина", коаліція не прийшла. 

Читайте також Хто пройшов в облраду: офіційно оголосили результатів виборів. ІМЕНА (ОНОВЛЕНО)
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up