Партнер рубрики Події

"Знайомтесь - ваш коп": попрацював вчителем і пішов у патрульні

"Знайомтесь - ваш коп": попрацював вчителем і пішов у патрульні

Ще одна історія проекту "Знайомтесь – ваш коп", який розпочала "20 хвилин" спільно з управлінням Патрульної поліції Тернополя.

У попередній публікації ми розповідали про патрульну Наталію Катерняк, маму двох дітей, яка любить активний відпочинок та подорожувати. 

Цього разу - історія 23-річного тернополянина Василя Іванчука, який ще з дитинства мріяв бути поліцейським. 

Хлопець навчався на історичному факультеті ТНПУ. Рік пропрацював у школі вчителем правознавства та історії. Після цього поїхав за кордон на заробітки, повернувся звідти і пішов у поліцію.

Відео дня

Один із тих випадків, які найбільше запамʼятались Василеві, - це історія з жінкою-інвалідом, яку знайшли патрульні. 

- У цієї жінки психоневрологічні розлади. Нам повідомили, що вона пропала і чоловік у неї теж інвалід першої групи, - розповідає патрульний. - Ми її знайшли, привезли додому. Там на сльозу у всіх пробивало. Через такі випадки хочеться працювати.

А інший випадок розмішив і водночас здивував патрульних: чоловік повідомив у поліцію, що йому необхідна допомога, а сам просто хотів покататись з ними.

- Він колишній працівник “Беркуту” і казав, що хоче просто проїхатись у нашому службовому авто, спробувати, як це, - каже Василь Іванчук. - Але звісно, що ми йому відмовили. 

Коли Василь Іванчук не патрулює місто, то допомогає у ГО “Ноїв Ковчег”.

- Я не те, що волонтер, просто допомагаю, коли маю час, - каже Василь. - Забираємо хворих собак з вулиці допомагаємо їм. У мене також є собака, яку я взяв у “Ноєвому ковчезі”. У мене вона уже рік. Це німецька вівчарка Белла. 

Про те, що пішов у поліцію, Василь абсолютно не шкодує.

- Це - служба, і вона мені подобається, - додає чоловік. - Якщо є якісь нюанси чи недосипання, то ми знали на, що йшли. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Tetrisum Vermontum

    Воно дасться чути на старості. Оті стреси з психічно хворими, пияками, напіврозкладеними і свіжими трупами безслідно не минають. Все відкладається на серці. Я вже не кажу про справжніх злочинців, які й убити можуть. До 40 років - це набір хронічних хвороб, часом і інвалідність. А вже тоді ти нікому не потрібен, залишаєшся сам на сам з своїми хворобами. Хто встигне заробити пенсію, досить пристойну при такій зарплаті, той буде тратити більшу її частину на лікування. А ще твої вчорашні колеги будуть полювати на тебе, щоб виписувати протоколи за парковку не в тому місці, за неправильний дорожній знак і т.п., бо отримують за тебе премію або похвалу від керівництва за антикорупційні дії. На роботу влаштуватись захочеш на пенсії, то пропонувати будуть роботу сторожа, хоч у тебе дві вищі освіти та знання іноземної мови. Бо ти ПОЛІЦАЙ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up