Партнер рубрики Події

Знайшли" цапа-відбувайла" за зрубані в парку ялинки

Знайшли" цапа-відбувайла" за зрубані в парку ялинки
Вирубка великих ялинок в парку Національного відродження, про яке повідомили вчора, 30 березня читачі 20minut.ua, розслідують правоохоронці. Ще вчора ми з редакції викликали на місце події правоохоронців, а потім вже в відділку написали заяву на ім'я начальника міської міліції.

В пошуки порушників, бо ж ялинки зрізали в межах парку та за межами будмайданчика, "включилась" міська рада. На офіційному сайті з'явилась інформація, про те, що створили спеціальну комісю для "розслідування" інциденту.

"Міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження щодо створення спеціальної комісії, яка здійснить перевірку щодо незаконної вирубки зелених насаджень у парку Національного відродження. У склад комісії входять представники муніципальної поліції, управління ЖКГ, відділу земельних ресурсів, правового забезпечення, а також фахівці з інших профільних управлінь.

«В управління житлово-комунального господарства поступило багато звернень від тернополян, що у парку Національного відродження невідомі особи почали зрізати дерева, - розповідає заступник начальника управління ЖКГ Олег Соколовський. – Разом із міліцією ми виїхали на зазначене місце і побачили, що дійсно там зрізано п’ять дерев породи «сосна». Наразі працівники міліції і відповідні структури ведуть слідство, щоб встановити причетних». Усі особи, які здійснили вирубку зелених насаджень, будуть притягнені до відповідальності, адже жодних дозволів на зрізання цих дерев не надавались. Дане питання знаходиться на особистому контролі міського голови." - йдеться в повідомленні на сайті міської ради.

Відео дня

Також до нашої редакції звернулися з міської ради з проханням розмістити на сайті номер телефону управління ЖКГ міської ради, на який закликали звертатися свідків вирубки. Ми прохання виконали, але.... Сьогодні на вказаний номер телефонувала свідок вирубки дерев, яка бачила хто і як їх знищував. В управлінні ЖКГ жінку перенаправили в відділ екології, а там успішно "вшили".

- Я телефонувала близько 10.30, - говорить тернополянка. - Працівниці відділу сказала, що бачила хто те все робив і як, повідомила, що фото маю. Мені натомість жінка сказала, що вони в курсі, що виїздила якась комісія і що навіть застали на місці винуватців. Ані моїх даних не записали, ані номера не спитали, хоча я готова розказати як все було. Ще та жінка з мерії сказали, що якщо мене цікавить, чим те все закінчилося, я можу зателефонувати в кінці робочого дня до них чи в екологічну інспекції. Якісь дивін вних пошуки свідків...

Пошуки й справді дивні, але мер переконує, що шукають винних. Коментар очільника міста, який озвучив сьогодні ж близько 12.10.

Сергій Надал, міський голова:

- На превеликий жаль, за вчора 30 березня, наскільки я розумію, не змогли знайти свідків, які би сказали, хто саме зрізав ці дерева. Але робота буде вестися і цього ми так просто не залишимо. Логічно, що швидше за все, зрізування дерев проводили на замовлення або самого забудовника, або власників приміщення на першому поверсі. Тому, що дерева могли заважати лише їм. Для зрізки дерев використовувалася великогабаритна техніка, яку можна вирахувати. І я думаю, що цей факт має бути показовим і саме на цьому факті треба знайти того, хто скоїв порушення і притягнути його до відповідальності. І щоб це було уроком для всіх інших, що такі речі проводити не можна. Комісія має провести роботу до кінця тижня, я думаю, що в понеділок, 6 квітня, ми постараємось надати кінцеву інформацію за результатами роботи комісії.

Якщо міська рада і надалі так шукатиме та опитуватиме свідків, то в результаті може з'ясуватися, що дерева зрізали невідомі шкідники.

ОНОВЛЕНЕ о 16.10 год.

Як повідомили в управлінні ЖКГ близько 16 години, винуватця, що зрізав сосни в парку, уже знайшли. Ним виявився працівник  «Добробуд».

- Було проведено слідчі дії, справою займалась міліція, екоінспекція, наше управління ЖКГ, - каже заступник начальника управління ЖКГ – начальник відділу благоустрою та екології Олег Соколовський.  –  Зібрали ми достатньо доказів: звертались свідки вирубки, надавали фото. Як результат – виявили людину, що це зробила. Це був працівник «Добробуд». Вину свою визнав, але для чого він це зробив, не пояснював. Причому, зробив він це без відома керівника підприємства – Смакоуза.

Керівник «Добробуду», за словами пана Соколовського, не розумів, для чого працівник зрізав дерева, оскільки  жодної необхідності у цьому не було. А також – сам сприяв у пошуку винуватця.

- Робітника притягнуть до адмінвідповідальності, - додає пан Соколовський. – Також нарахують збитки. На яку суму – це питання до Держекоінспекції. Але вже можна сказати, що сума вийде кругленька. 

У Держекоінспекції повідомили, що на винуватця, яким виявився виконроб, склали
протокол за статтею 153 Адмінкодексу. Йому загрожує штраф від 110 гривень. Збитки ж – ще обраховують"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    На східному цілу посадку вирубають під забудову і всім плювати... Дяку владо за забудови біля колії...
  • Анонім

    ЗНОВУ РОБЛЯТЬ З НАС ДУРНИХ: ТО ВСЕ ЗРОБИВ РОБОЧИЙ, ПРИНІС БЕЗОПИЛУ З ДОМУ ВСЕ ПОВЕРІЗУВАВ, А ПОТІМ ПІДІГНАВ ТЯГАЧ (ЯКИЙ ВІН ТРИМАЄ УСЕ В ГАРАЖІ ЗВИЧАЙНО) І ВИВІЗ ДЕРЕВА В НЕВІДОМОМУ НАПРЯМКУ.
  • Анонім

    Ідіотизм, робочий ніколи не буде з власної ініціативи робити лишньої роботи, його справа дочекати тої години що треба і звалювати додому!!!

    Олег Коковський reply Анонім

    Лайкнув ;)
  • Mykhailo Galynskyi

    Андрюха, смали їх!!!! :)

    Лотоцький Паша reply Mykhailo Galynskyi

    Згадалось)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up