Партнер рубрики Події

Знеструмлена важлива насосна станція. Де в Тернополі немає води і коли вона з’явиться?

Знеструмлена важлива насосна станція. Де в Тернополі немає води і коли вона з’явиться?

Тернополяни звернулись у редакцію «20 хвилин» і повідомили, що у деяких мікрорайонах міста зникло водопостачання. З чим це пов’язано? На яких вулицях наразі немає води і коли її відновлять? Наша журналістка дізналась.

Внаслідок чергових обстрілів ворогом енергосистеми України, на Тернопільщині екстрено ввели графіки аварійних вимкнень. Про це у своєму Телеграм-каналі написав очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. За деякий час опісля містяни повідомили у нашу редакцію що, мовляв, на їхній вулиці немає води. Де конкретно зникло водопостачання? Це пов’язано з аварійним вимкненням світла чи були певні поломки? Ми про все запитали у прес-служби КП «Тернопільводоканал».

Фахівець зі зв’язків з громадськістю цього комунального підприємства Антон Федорців пояснив, що через перепади напруги на кілька хвилин була знеструмлена одна з місцевих водопровідних насосних станцій. Це позначилось на її роботі й забезпеченні Тернополя водою. Зокрема, знизився тиск подачі води.

– Наразі електропостачання там відновлено, тож у найближчі дві години обсяги водопостачання повернуться до норми, – розповів нам Антон Федорців.

Відео дня

Пониження тиску, за його словами, на даний момент може спостерігатись на верхніх поверхах багатоквартирних будинків у кількох мікрорайонах Тернополя: «Східному», «Сонячному», «Дружбі» й прилеглих до них локаціях.

Читайте також: Генератори допоможуть не завжди. Чи буде вода у Тернополі в умовах вимкнення світла?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Володимир Кравченко

    В порівнянні з  центром, півднем, сходом у нас мед та ще й з ложкою.
  • irina zhizhina

    Трохи обману з боку водоканалу: вода зникла не тільки на верхніх поверхах, її не було зовсім згори до низу
  • Ирина

    А на такому об'єкті ніяк не можливо встановити генератор (чи генератори?)
  • Dimon S

    Води на східному і досі немає

keyboard_arrow_up