Партнер рубрики Події

"Знімай шубу назавжди": хто прийшов на антихутрову акцію в Тернополі

"Знімай шубу назавжди": хто прийшов на  антихутрову акцію в Тернополі
  • Мирна акція, що закликає тернополян відмовитися від натурального хутра відбулась 24 лютого на Театральному майдані у Тернополі. Учасники збирали підписи на підтримкузаборони хутряних ферм. 
  • Тернополяни прийшли із плакатами з зображенням тварин та зворушливими написами. 

- Ми проти жорстокого поводження із тваринами через хутро і закликаємо тернополян приєднуватись до акції, - каже волонтер-зоозахисник Оксана Навальська. - Ми хочемо, щоб в Україні закривались хутряні ферми, на яких страждають тварини. А головне - хочемо запобігти  відкриттю нових. Якщо дізнатись про умови, в яких тварин тримають заради хутра, можна зрозуміти, що насправді це не є красиво. Зараз у нас не такі жорстокі умови, щоб шуба була нагально потрібна. Ми хочемо, щоб тернополяни були свідомими. 

Тернополяни на акцію прийшли з власними плакатами. Вони закликали перехожих приєднуватись. Пані Ірина прийшла на Театральний майдан із трьохрічним синочком Іллєю та півторарічною донечкою Уляною. Вона каже, що її діти дуже люблять домашніх тварин, тому вона не може залишатись осторонь проблем із жорстоким поводженням із тваринами. 

Відео дня

- Хутро - це вбивство заради вигоди. Завжди, коли є зоозахисні акції, ми приходимо сюди, - розповідає пані Ірина. - Це важливо виховувати дітей за такими принципами, адже це основи нормального гуманного суспільства. 

Домашнього улюбленця Лакі на акцію привів Назар Хамуляк. Чоловік розповідає, що тварину йому підкинули. Довго він намагався влаштувати Лакі у притулок, але, на жаль, не вдалося. Тому Лакі залишилась жити із його сім'єю.

- Ми з дружиною підтримуємо усі зоозахисні акції, які є в Тернополі, - каже Назар Хамуляк. - Як ми можемо будувати нормальну цивілізовану країну, коли ми не можемо подбати про тих, хто не може сам про себе подбати? Зараз в  світі є дуже багато якісних замінників натурального хутра, при виробництві яких не має жорстоких страждань тварин, які не винні ні в чому. 

Схожі акції одночасно відбулись у найбільших містах Ураїни. Їх мета - підтримати закон про заборону виробництва хутра, який зареєстрували у Верховній Раді 7 лютого.

Як говорять організатори, Всеукраїнська антихутрова акція має три основні цілі:

-  закликати українців відмовитися від натурального хутра;

-  закликати депутатів заборонити в Україні хутрові ферми, відповідний закон зареєстрований у Верховній Раді.

- закликати дизайнерів та магазини відмовитися від використання та продажу натурального хутра.

На підтримку заборони хутрових ферм в Україні волонтери зібрали підписи. Їх направлять до Верховної Ради України. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • gt111

    собака відволікав від акціх прохожі могли подумати що то собачий мітинг ато проти шуб)
  • Слава Погорілець

    А де мисливці тернопільські,чого їх нема.Бо ті кози малолетні ,що там стоять,ще не повиходили заміж і тому нема кого в дома довбати < купи мені  шубу > і чоботи шкіряні.
  • Viktoria Stepanova

    Які ви злі.

    Роман Конста reply Viktoria Stepanova

    Это взаимно.
    Сменили бы свою риторику в диалогах - возможно бы что-то и изменилось.
    Лично мое мнение ни на что не претендующие.
  • Iryna Krotevych

    То все єрунда, а от песик рижий став в черговий раз зіркою, на всіх фото в тернопільської групах він є

    Лєночка Гуменюк reply Iryna Krotevych

    Дуже класний і мудрий песик)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up