Партнер рубрики Події

У Тернополі знову протестують проти московського патріархату: активісти вийшли на мітинг 8 квітня

У Тернополі знову протестують проти московського патріархату: активісти вийшли на мітинг 8 квітня
  • Вже п'ятий день поспіль біля церкви Віри, Надії, Любові та матері їх Софії збирається молодь, яка протестує проти діяльності Української православної церкви московського патріархату. 
  • Журналісти «20 хвилин» перебувають на місці події. Що відбувається?

Біля воріт церкви знову зібрались протестувальники з плакатами. Це переважно молодь. Також до них долучаються тернополяни, які протестують проти діяльності на території області та України церкви московського патріархату. 

Нагадаємо, протестувальники вимагають заборонити діяльність московського патріархату.

Священнослужителі церкви запевняють протестувальників, що вони не підпорядковані московському патріархату, засуджують російське вторгнення, допомагають ЗСУ, моляться за наших військових та Україну. Також священники пояснюють — службу проводять не російською, а церковно-слов'янською мовою. 

Відео дня

16:20 Біля воріт церкви почали збиратися активісти. Вони прийшли з прапорами та плакатами. Віряни тим часом поспішають на службу. Вони несуть до церкви вербу.

На місці є чимало правоохоронців, які стежать за дотриманням порядку.

16:45 Активісти розгорнули плакати з написами проти діяльності УПЦ МП. На них можна побачити написи "Московський патріархат — прокляття України", "УПЦ МП — підрозділ ФСБ", "Геть московського попа", тощо. 

Наразі конфліктів між активістами та вірянами немає за порядком стежать працівники правоохоронних органів та поліція діалогу.

Також активісти продовжують збирати підписи тернополян під зверненням до міської влади щоб розглянули питання переходу церкви Віри, Надії, Любові і матері їх Софії до Православної церкви України

17:50 Прямо зараз активісти розстелили біля входу на територію церкви простирадла, заляпані червоною фарбою, яка символізує кров українського народу. Молодь з плакатами сформували "коридор" для вірян, які прямують до храму. Дехто каже: "Ви несете пожертви на кулі, якими вбивають наших хлопців". Вслід кричать: "Ганьба!".

Віряни ж намагаються обходити "коридор" та не вступають у словесні перепалки.

17:20 А тим часом у храмі триває служба. Всередині не проштовхнутися. Напередодні свята зібрались чимало вірян. 

Служба проходить на церковно-слов'янській мові.

Присутній Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Навіть всередині церкви чути, як активісти скандують "Ганьба" вслід тим, хто йде на службу.

18:13 Акція протесту закінчується, активісти складають плакати та поступово розходяться. Черговий мітинг планують провести у понеділок.

Дивіться найцікавіше з акції протесту, фото та відео у нашому телеграмі!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up