Партнер рубрики Події

Авдіївка — найгарячіший напрямок фронту. Яка ситуація станом на 16 лютого

Авдіївка  — найгарячіший напрямок фронту. Яка ситуація станом на 16 лютого

Оборону Авдіївки посилила 3-тя окрема штурмова бригада. Стверджувалось, що її бійці завдали «критичних уражень» двом російським бригадам. Окрім того, ЗСУ задіяли резервну логістичну артерію в Авдіївці.

Сили оборони відходять з позиції Зеніт на околиці Авдіївки. Про це 16 лютого повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський.

«Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції Зеніт на південно-східні околиці Авдіївки. Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога», — написав Тарнавський.

За словами генерала, рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

Відео дня

«Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції. Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів», — додав командувач.

Водночас Генштаб станом на 15:00 16 лютого повідомили:

  • У межах міста Авдіївка тривають запеклі бої. Противник завдає масованих бомбових ударів удень і вночі, не припиняє штурми одночасно з декількох напрямків.
  • Наші війська застосовують усі наявні засоби для стримування ворога. Відбувається планове підсилення підрозділів.
  • Щоб розширити логістичні коридори, в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії. Логістика – працює. За дорученням Головнокомандувача Збройних Сил України захисникам і захисницям Авдіївки у збільшених обсягах постачаються боєприпаси та інші засоби ураження. Стійке управління військами забезпечене.

Нагадаю, 15 лютого стало відомо, що оборону Авдіївки посилила 3-тя окрема штурмова бригада. Стверджувалось, що її бійці завдали «критичних уражень» двом російським бригадам. Окрім того, ЗСУ задіяли резервну логістичну артерію в Авдіївці.

Окупанти штурмують Авдіївку з жовтня 2023 року. За цей час ворог втратив десятки тисяч військових вбитими і пораненими та сотні одиниць бронетехніки.

Читайте також:

Новим Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський.

Якщо Захід не збільшить постачання зброї Україні, ситуація ускладниться — секретар РНБО.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up