Партнер рубрики Події

ЗСУ взяли у полон зрадника з тернопільським походженням

ЗСУ взяли у полон зрадника з тернопільським походженням
  • Військовослужбовці ЗСУ взяли у полон російських окупантів.
  • Серед  москалів виявився тернополянин за походженням.

Він захищає «русский мир» і направляє зброю на ЗСУ, хоча сам має українське коріння. В телеграм-каналі «Тернополяни» оприлюднили відео спілкування захисників України з полоненими окупантами. Після запитання про національну приналежність, один з них жалюгідно відгукнувся.

«У меня батя з Тернополя, а мать – русская», – говорить полонений окупант.

Відео дня
v class="video-block">

Цей зрадницький факт викликав обурення у наших хлопців, які з честю захищають Батьківщину від таких покидьків.

А скільки останнім часом зрадників викривають наші спецслужби. Один з останніх повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

За колабораціонізм судитимуть дільничного інспектора окупаційної «народної міліції» на Харківщині. Прокурори Тернопільщини скерували до суду відповідний обвинувальний акт.

Справа стосується жителя Ізюму. Чоловік ще у травні минулого року добровільно вступив до лав так званої «народной милиции города Изюм». Такий псевдопідрозділ був створений на тимчасово окупованій території Харківської області. Зрадник поквартирно обходив людей, перевіряв їхні документи і настрій. Тим, хто не підтримував країну-агресора, погрожував фізичною розправою. Виконував правоохоронець й інші злочинні завдання. Тепер його судитимуть за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України:

«Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України».

За такі злочинні дії поліцейського-зрадника можуть позбавити волі на термін від 12 до 15 років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Тернопільщини судитимуть колаборанта з Луганщини

Читайте також:

На Тернопільщині судитимуть колаборанта з Луганщини

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Lyuba Tomchyshyn

    В мене тоже є такий приклад...Моя бувша однокласниця,яка родилася і виросла на Тернопільщині,але зараз живе у Сан-Пертербурзі,до початку війни ми час від часу спілкувалися по телефону...а як почалася війна,я подзвонила до неї і сказала,що їхні прокляті москалі бомблять наші міста і вбивають наших людей,то вона мені написала:"не сквернословь,єто большой грех",а вбивати і насиловати дітей,це що тоді??? Більше не спілкуюся з нею,моя нервова система її не переносить...спокійно розмовляти з нею не можу...
  • Galya Shalapay

    Таких є багато....
  • Марія Вільшинська

    Такі сволочі не виправні,їх і тюрма не виправить.
  • Марія Бойко

    Таких хватає у кожній області.

keyboard_arrow_up