На Тернопільщині судитимуть колаборанта з Луганщини

На Тернопільщині судитимуть колаборанта з Луганщини

Житель Луганщини добровільно обійняв посаду «керівника МРЕВ МВС ЛНР».

Прокурори Тернопільської обласної  прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України через колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

За даними слідства, житель Луганщини прийняв пропозицію окупаційної адміністрації РФ та представників так званої «ЛНР» та добровільно очолив Міжрайонне реєстраційно-екзаменаційне відділення (МРЕВ) «управління державної інспекції безпеки дорожнього руху (УДІБДР) МВС ЛНР» у місті Старобільськ Луганської області.

Відео дня

Виконуючи функції у псевдоправоохоронному органі обвинувачений співпрацює із окупаційною владою та підтримує її своїми діями.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Тернопільській області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що пенсіонеру з Тернополя, обвинуваченому у пропаганді війни, апеляційний суд пом'якшив покарання.

Довідка

Стаття 111-1. Колабораційна діяльність

ч 7. Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, — караються позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up