Партнер рубрики Події

Зупинку в центрі забудують

Зупинку в центрі забудують
Міська влада дерибанить міські зупинки: віддає земельні ділянки своїм комунальним підприємствам чи установам, а ті залучають інвестора чи суборендаря. Про це ми уже писали та обіцяли детальніше зупинятися на окремих зупинках, аби показати «всю красу» оборудок влади.

Схема якою користуються мудрі люди в міській раді, нагадаємо, проста, але дієва. Земельні ділянки біля зупинок аби не продавати на земельному аукціоні, «охрещують» зупинками та безоплатно передають своїм же комунальним підприємствам чи установам для реконструкції. Наступний крок – залученням комунальниками забудовника, який на фініші отримає і комерційний об’єкт і землю. Щоправда місто та тернополяни матимуть новий павільйон-зупинку. Вигода сумнівна, бо ж земля в місті дорога… Ми уже познайомили читачів з трьома зупинками на Львівській, Бережанській та Об’їзній. В мерії, довго не думаючи, визначили що площа землі під цими зупинками – близько 40 соток на трьох. Добра третина тої землі, взагалі парк де ростуть дерева. Тобто оскільки ці 40 сотих «зупинка» то продати ту землю на аукціоні не можна… зате можна безкоштовно віддати своїм.

Схожу ситуацію побачили в самісінькому центрі Тернополя – неподалік залізничного вокзалу. Земля там «золота» та бюджет від «реконструкції зупинки громадського транспорту» не виграє, зате виграє, вочевидь, фірма. "Ниточки" від неї ведуть до начальника міського відділу земельних ресурсів Віктора Кібляра та начальника відділу держземагентства в Тернополі Юрія Фролова. До речі, не лише вона пов'язує чоловіків, але про це в інших публікаціях.

Відео дня

В 2012 році міські депутати затвердили своєму відділу технагляду проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Площа 0,0150га. Погодили для будівництва та реконструкції існуючої зупинки громадського транспорту з об’єктами торгово-побутового призначення «Залізничний вокзал» за адресою вул. Б.Хмельницького (від центру). Також, в тому ж рішенні, надали можливість передавати в суборенду. Відділ технагляду й передав. Та слово «суборенда», лише звучить гонорово. На ділі ж мова йде, швидше за все, про безоплатне користування адже суборенда не може перевищувати умови оренди, а оренда для комунального підприємства безкоштовна. Згодом відділ технагляду передав землю в суборенду фірмі «Девелопер». Згідно реєстру юр.осіб засновниками якої є Козарик Світлана Іванівна та Юрій Тивонюк. Цікаво, що статутний капітал фірми 500 гривень…Та цікавіше інше – пан Тивонюк також є в засновниках ТОВ «РКФ-ІНВЕСТ». Однією з інших засновників є Олександра Фролова. Підозрюємо, що жінка родина до пана Фролова з держкомагенства. Крім того ця фірма світилася в скандалі, щодо будівництва багатоповерхівки на Дубовецькій (біля військової частини та під вікнами приватних будиночків). Одна з ділянок, на якій зводять дім, належала Віктору Кібляру.

Щодо самої землі, то чи зупинка це, сказати важко. Новобудова, зважаючи на те, що «Девелопер» отримало дозвіл на укладення угоди сервітутного користування землею поряд (для складування будматеріалів, роботи техніки і т.д.), буде повноцінною будовою не в один поверх….

Ми з’ясовуємо деталі цієї та інших «реконструкцій». Наразі просили б правоохоронців поцікавитись законністю таких схем.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    На що дивиться прокуратура?
  • Анонім

    Насправді тут ще в долях і Вітя Білецький-заступник Кібляра.
  • Людмила Лукіян

    на тій зупинці давно пора зробити глибшу "кишеню", щоби маршрутки не перешкоджали нормальному проїзду транспорту. місця вистачить.
  • на та

    Дуже цікаві схеми і розклади,Україна це Європа!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тони солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up