Партнер рубрики Події

Зустрічали навколішки у сльозах і з молитвою: Тернопільщина прощається із Героєм Михайлом Москаликом

Зустрічали навколішки у сльозах і з молитвою: Тернопільщина прощається із Героєм Михайлом Москаликом
  • Був учасником Революції Гідності, від 2015 року, відколи призвали по мобілізації, Михайло служив у складі 24 бригади. Чоловіка тяжко поранило на Луганщині. Родина дізналась, коли вже три дні був у госпіталі. На жаль, врятувати його не вдалось.
  • Вічна пам’ять, шана і слава загиблому Герою…

14 березня 2022 року, відстоюючи цілісність та незалежність України, загинув наш земляк Москалик Михайло Іванович.

Загиблий Москалик Михайло Іванович народився 1974 року в селі Улашківці Чортківського району. На війні з російським окупантом та проросійськими збройними формуваннями – від 2015 року, коли був призваний у зону проведення антитерористичної операції за четвертою хвилею мобілізації. Отримав важке поранення на командному пункті в зоні проведення ООС. Помер від отриманих ран у ніч з 14-го на 15-те березня в лікувальному закладі м. Львів.

Відео дня

У полеглого захисника України залишилися згорьовані батьки, сестра й 11-річна донька Анастасія, повідомив головний редактор «Чортків сіті» Любомир Габруський.

Напередодні тіло героя зустріли у Чорткові. 18 березня поховали у рідному селі Нагірянка, де досі живуть батьки та родина.

— 17 березня, близько 14-ї години, після кількарічної перерви знову злинула журлива мелодія «Плине кача» над катедральним собором Верховних Апостолів Петра і Павла: сотні чортків`ян навколішки із запаленими лампадками зустрічали труну з тілом, вкриту Державним Прапором України, померлого від отриманих травм внаслідок важкого поранення майора Збройних Сил України Михайла Москалика, — повідомив Любомир Габруський.

Це уже четвертий воїн з Чортківщини, що поліг у розв`язаній росією загарбницькій війні проти України.

На подвір`ї храму єпископом Бучацької єпархії УГКЦ Димитрієм Григораком у співслужінні кількох священиків було відслужено заупокійну панахиду за полеглим, після чого траурний кортеж від`їхав до рідного дому загиблого у Нагірянку, де опівдні 18 березня відбудеться похорон. 18 березня на території Нагірянської територіальної громади оголошено День жалоби.

— Михайло до війни був агрономом, працював на Чортківщині та Хмельниччині, — розповів швагро загиблого, депутат місцевої ради Анатолій Кучарський. — його призвали по мобілізації ще у 2015 році, після цього він залишився служити у складі 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Вдома востаннє був майже рік тому, не було ротацій місяців 8-9. Був на Луганщині, там і…  

Родина дізналась про тяжке поранення Михайла аж на третій день — вже коли пораненому стало трохи краще, їм зателефонувала побратим. На жаль, врятувати життя Героя медикам не вдалось…

— Нагірянська сільська рада, депутатський корпус та виконавчий комітет Нагірянської сільської ради висловлює глибокі співчуття рідним та близьким з приводу важкої втрати, — йдеться на Фейсбук-сторінці Нагірянської громади. —  Ми поділяємо Ваше горе і висловлюємо щирі слова підтримки у ці скорботні дні. Світла пам'ять про справжнього патріота України, завжди житиме у серцях рідних, побратимів, друзів та земляків.

Нехай Господь Бог прийме його душу, а земля буде пухом! Вічна пам'ять Герою! Герої не вмирають!

 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття батькам, донечці, сестрі, родині загиблого Героя, односельцям, побратимам і друзям. Царство небесне його душі. Вічна і світла пам’ять …

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Оля Славіч

    Вічна світла пам'ять Герою. Щирі співчуття родині та близьким. Низький уклін захиснику України!
  • Lyuba Khorosh

    низький уклін
  • Людмила Горовая

    Вічна пам'ять і Царство небесне.
  • Надія Гевко

    Вічна пам'ять Герою України!

keyboard_arrow_up