Аварійне дерево, яке щоденно загрожує сотням тернополянам - завтра ліквідують

Аварійне дерево, яке щоденно загрожує сотням тернополянам - завтра ліквідують

На проспекті Злуки, на зупинці громадського транспорту вже декілька років стоїть аварійне дерево, яке загрожує сотням тренполянам щоденно. У міськраді кажуть, що зрізання аварійного дерева заплановане на 31 жовтня.

В редакцію”20 хвилин” звернувся тернополянин, мовляв на проспекті Злуки 1, на зупинці громадського транспорту стоїть сухе дерево, з якого  вже декілька років обпадають гілля на людей.

- Це дерево вже на стільки сухе, що з нього кора почала обсипатися! - емоційно розповідає Роман Іванишин. - Кожного ранку на цій зупинці маса народу, жінки з дітьми, школярі. До біди довго не треба, найменшого пориву вітру вистачає аби з дерева почали сипатись гілля на голови людям. 

Чоловік каже, що стовбур дерева вже похилився в бік зупинки де кожного дня стоїть декілька сотень людей.

Відео дня

- Це дерево загрожує як і тим хто стоїть на зупинці, так і проїжджим автомобілям, оскільки дерево попри дорогу, - продовжує співрозмовник. - Більше того, тут розташовано ряд магадинів і проходить електролінія, яку це дерево може просто обірвати і кинути на натовп людей. Як я вже казав, це дерево декілька років загрожує людям, що на зупинці, але посадовці чомусь його не бачать, а активно вирізають сухостої у скверах та парках міста.

Проте у міськраді, кажуть, що про аварійне дерево знають, і додоають, що вже завтра його там не буде.

- Комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень ще раніше підготувала дозвільні документи на зрізання аварійного дерева навпроти першого будинку на пр. Злуки,1 та передала їх підряднику ТДВ «Зелене господарство» для виконання. Зрізання дерева заплановане на 31 жовтня, - коментують в Тернопільській міській раді.

Загалом, слідкувати за станом зелених насаджень, здійснювати їх підрізку та виявляти аварійній дерева – це обов’язок балансоутримувача території, додлають в прес-службі міської ради. На основі звернень від балансоутримувачів Комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень виїжджає на місце події, фіксує стан дерева і видає акти та ордер на видалення аварійних, сухих чи інших пошкоджених зелених насаджень.

- Зрізати дерева повинні балансоутримувачі, наприклад, у дворах – це ЖЕКи, у інших місцях загального користування, як у даному випадку, відповідає за зрізання таких дерев переможець тендеру, а контролює виконані роботи відділ технічного нагляду Тернопільської міської ради, - додають у міськраді.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тойво

    в нас зрізають там де треба поставити ще одну буду для торгівлі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up