Джордж Вільямс їде на мотоциклі з Таджикистану у Великобританію через Тернопіль

Джордж Вільямс їде на мотоциклі з Таджикистану у Великобританію через Тернопіль
  • 28-річного британця, який уже 25 днів в дорозі і на мотоциклі проїхав 4000 км, зустріли тернопільські байкери.
  • Чоловік їхав через Тернопіль, бо шукав колеса до свого радянського мотоцикла.

 - Я побачив його на дорозі, думав, що поламався і вирішив допомогти, - розповідає тернопільський байкер Олександр Карпик. - З байкерської солідарності зупинився. Здалека здавалось, що то білоруські номери на байку. А він почав говорити англійською і знає кілька слів російською. Ми розговорились, якось знайшли спільну мову, бо в мене англійська на шкільному рівні. З’ясувалось, що він британець, а їде з Таджикистану. Я чуть не присів, бо де Таджикистан, де Тернопіль, а де Англія. 

Чоловік шукав колеса до мотоцикла, а оскільки в друзів Олександра мотоцикли такого ж типу, то колеса знайшли швидко. 

- Це було вже десь четверта година, сонце починало заходити, то куди в дорогу відправлятись, - каже Олександр. - Ми посиділи, розговорились і питаю, може хоче пива тернопільського. Мотоцикл ми загнали в гараж, поїхали до пивзаводу, він спробував пива. Ми його поселили, він виспався, помився. Людина ж двадцять чотири дні була в дорозі. І маємо тепер друга. 

Відео дня

Хотів саме радянський мотоцикл

28-річний громадянин Великобританії Джордж Вільямс за спеціальністю архітектор. Він працював в Таджикистані на ООН. 

- Коли відбувались стихійні лиха, ми досліджували причини і ризики, - розповідає Джордж. - Ми працювали там, де найбідніші люди, які не можуть собі допомогти і, де найбільш високий ризик виникнення лавин чи землетрусів. Я допомагав в укріпленні фундаментів будівель. Це дуже гарна країна, з горами, але там бідні люди і потребують допомоги. В майбутньому я планую поїхати в Бангладеш та працювати з біженцями, створювати для них притулки. 

Коли завершився контракт, він вирішив зайнятись чимось цікавим - подорожувати на мотоциклі.

- Я вибрав саме радянський мотоцикл, бо до нього можна купувати запчастини в країнах колишнього Радянського Союзу, - розповідає Джордж. - В нас такого типу мотоциклів немає і він мені дуже запав в душу. І мати такого мотоцикла це можливість зустрічати нових людей, знайомитись з байкерами. А подорожі на ньому завжди цікаві, бо це для душі. 

Чоловік розповідає, що хотів самостійно пригнати мотоцикл і подорожувати, бо таким чином він пізнає сам себе. 

В дорозі уже 25 днів

Це не перший мотоцикл Джорджа, у Великобританії в нього є Тriumph. Загалом він за кермом мотоцикла близько дев’яти років. А радянських мотоциклів у Великобританії менше сотні, тому він хоче його туди привезти. Придбав його у січні цього року за 700 доларів в Таджикистані. Як розповіли тернопільські байкери, вони навіть знайшли  бус, який би перевіз мотоцикл, але британець відмовився, бо хоче доїхати власним ходом. Джордж їде з Такиджистану в Оксфорд. Загалом він має проїхати 6 500 км. До Тернополя він уже проїхав 4 000 км за 25 днів. Чоловік має проїхати 11 країн. По дорозі він зупиняється в хостелах, може і просто неба ночувати. Чоловік економить на всьому крім пива. До речі, тернопільське пиво англійцю смакувало. 

- Я не планував зупинятись в Тернополі, але мене зустрів тепер мій новий друг і я тут, - каже Джородж. - У Тернополі я був лише біля пивзаводу і Ставу, він мені дуже сподобався.

Хоча Джордж не живе з батьками з 18-ти років, але ідею мандрувати на мотоциклі  його батько вважає божевіллям. А мама дуже підтримала.

- Моя мама - байкер, -  розповідає чоловік. - У неї мотоцикл Harley-Davidson. Вона мене розуміє. 

Чекав шість днів на паром

Попереду в байкера ще більше двох тисяч кілометрів, а за цих 25 днів з ним уже траплялись різні пригоди. Не враховуючи незаплановану зупинку в Тернополі. 

- Коли я їхав в пустелі в Казахстані, сто кілометрів навколо нікого не було, то в мотоциклі зчеплення зламалось, - розповідає британець. - Я зупинив грузове авто, яке проїжджало, мене довезли з мотоциклом до міста і відремонтували зчеплення. Але це добрий досвід, бо тепер я знаю, як це ремонтувати.

Джордж міг їхати і коротшим шляхом, але через політичні суперечки між Росією на Великобританією довелось їхати довшим.

- Каспійське море я перепливав на паромі, - розповідає чоловік. - Але я чекав шість днів в Казахстані, поки не заповнився паром. Людей немає - паром не пливе. 

Крім мотоциклів британець Джордж Вільямс ще обожнює створювати щось власними руками, навіть виготовляє меблі. І дуже любить пиво, це він повторив кілька разі під час розмови. Далі в дорогу тернопільські байкери свого нового друга відправили 1 травня. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Coops Cooper

    This young man returned to Ternopil with humanitarian aid at the end of March 2020.  He is a friend of Ukraine & the city of Ternopil.
  • Coops Cooper

    Great to see Sacha's trike in the video!
  • Цьвєк

    На нашого хлопа,який би до Англії   приїхав на британськім пуркалі  ніхто би уваги не звернув,а тутка ціла подія.А пуркало файне,певно Урал,в мого стрийка таке в стодолі стоїт.

    Дядько reply Цьвєк

    Цвєку, хлоп 6500 км на моцику їде з Таджикистану. То тобі не ляси точити, чи на мопеді до склепу прїхатись

    Цьвєк reply Дядько

    Вуйку,та якби той хлоп був наприклад  румун чи молдаван,або наш з хмельниччини чи вінничини то так би і було,навіть якби він 10 тис. проїхав ніхто би не помітив,але то "мессія" з європи. Як ти туди попадеш  він тебе й не згадає і не тіш себе ілюзіями.
  • тойво

    круто!

keyboard_arrow_up